Vedrana Rudan: “Kosturi okruga Madison”

Ciklus: PROMOCIJE
Izdavač: VBZ Beograd
//Učestvuju: Svetislav Sveta Stefanović i Tanja Obradović, radio novinari i autorka Vedrana Rudan
Nova knjiga Vedrane Rudan, Kosturi okruga Madison, slojevito je delo, pisano tako kao da majka, koja posthumno šalje pismo svojoj kćeri, sedi kraj vas i priča vam o svom životu, braku i deci, te “čoveku svog života” kojeg je upoznala sa 70 godina. 

Čitajući Kosture okruga Madison možete se nasmejati do suza, ali i proplakati od očaja. Knjiga je duhovita, mudra i životna, protkana ljubavlju i setom, poput lepe portugalske fado pesme.

U novom romanu ‘najkontroverznije’ hrvatske autorke Vedrane Rudan pratimo dve ljubavne priče, zapravo dva ljubavna trougla. U jednom je gospođa Pavica koja je sa 70 godina napokon pronašla ljubav svog života, ali je tradicionalna Primorka koja se ne usuđuje da ostavi svog muža. U drugom je njena kći Ana, lepa i samosvesna žena, koja se mora suočiti s tim da njen muž, koji je voli i kojeg voli, ima ljubavnicu. Kroz te arhetipske peripetije autorka nas vodi sigurnom rukom, pokazujući nam sve dvojbe, sumnje i strahove žena koje istovremeno i vole i boje se. Vedrana Rudan je ponovo hrabra i beskompromisna, ponovo razobličuje laži i licemerje, ali ovaj put, što će mnoge iznenaditi, ispisuje i vrlo nežne stranice u kojima plastično i tanano hvata i najfinija porhtavanja zaljubljenog bića.

Komentari