Tribina: ZVEZDANI ČASOVI LJUBAVI

Ciklus tribina: Religija i društveni izazovi – istorijsko iskustvo i savremene perspektive
Organizacija: Biblijski kulturni centar i DOB

Idiom „gozba ljubavi“ može da se poveže sa brojnim religijama i kulturama. Mesopotamija, Egipat, Hanan, Grčka… Neretko su pomenute gozbe bile povezane sa astralnim kultovima, ali u hrišćanstvu dobijaju novi, specifični, smisao. Ta opštehrišćanska dimenzija dobila je i svoje prepoznatljive srpske forme.

Jedna od njih, koja je obeležila kraj 20. i prvu četvrtinu 21. veka svakako je i kultna emisija Agape. Zahvaljujući toj emisiji mogli smo da upoznamo mnoge teme, ličnosti i stvaralačke opuse, da uzdignemo pogled ka zvezdama svetskog i srpskog neba, da razmatramo vezu između nauke i religije, religije i kulture, književnosti i psihologije. Na ovoj tribini želja nam je da kroz predstavljanje serijala knjiga Zvezdobrojci i Agape, još jednom se upoznamo sa nekim od tih veličanstvenih zvezda ljubavi.

Učestvuju:
Aleksandar Gajšek, autor i voditelj kultne emisije AGAPE
Aleksandra Ninković Tasić, publicista i autorka serijala knjiga Zvezdobrojci
Moderator: ma Jovan Blagojević, Biblijski kulturni centar

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

 

Komentari