Tribina: ŠOK KORIDOR VS FEST Трибина: ШОК КОРИДОР VS ФЕСТ

Nakon duže pauze Šok Koridor se vraća u Dom omladine Beograda! Koncept tribina ostaje isti i dvojac Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac će nastojati da pokriju sve aspekte filmskog šoka. Svaka tribina će biti šetnja kroz vizuelne uzorke-inserte iz raznih kultnih, kontroverznih, pikantnih i egzotičnih, kako igranih, tako i animiranih filmova, serija ili muzičkih spotova koji na najbolji način prikazuju intenzivni vizuelni šok. Tribine će biti zabavnog i edukativnog karaktera, a krajni cilj je širenje horizonta tolerancije kod gledaoca.

“Posetioce ćemo provući kroz tamnu stranu vizuelne umetnosti na kojoj ne važe postojeća pravila poštovanja konvencija. Gledajući inserte koji su izabrani za vas videćete na koliko sve neverovatnih načina razne strane kinematografije nesmetano komuniciraju sa publikom dok pri tom razaraju sve opšte prihvaćene norme i nešto što nazivamo dobrim ukusom. Svrha ovih tribina je da se dokaže domaćem auditorijumu koliko se ludo može zabavljati i kakvu katrazu može dostići gledajući ovakvu vrstu filmova. Kroz šok do umetnosti, jer naposletku umetnost nema i ne treba da ima granice.”, kažu Radivojević i Bekvalac.

 

Prva tribina ove godine je ŠOK KORIDOR VS FEST, 18. februara od 20:30 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Pošto samo nekoliko dana kasnije počinje FEST najbolje je početi sa starim duelom ŠOK KORIDORA i FEST-a. Tradicionalna tribina na kojoj će ŠOK KORIDOR predstaviti svoj izbor filmova, koji bi trebalo da budu na FEST-u, a nisu. Odgledane inserte iz filmova različitih žanrova publika će moći u narednim danima da uporedi sa programom koji je ponudio festival i da presudi čiji je izbor bio bolji.

 

Komentari