Tribina: Pop kultura kao pozorište i pozorište kao pop kultura

Ciklus: POP KULTURA 2

Govori: prof. dr Aleksandar S. Janković. Gost na predavanju: Ivan Jovanović, dramaturg, pozorišni kritičar, književnik i urednik Novog Magazina

Pop kultura kao pozorište i pozorište kao pop kultura. Od rok opere, preko Cirkusa Sunca do Sare Kejn. Transponovanje filma, stripa i rokenrola u teatru. Strane i domaće tendencije. Zlatno doba Bitef Teatra i SKC-a kao rasadnika pop kulturnih predstava.

Dom omladine je kroz čitavu 2013. godinu nastavio sa serijom predavanja dr Aleksandra S. Jankovića, prvog predavača predmeta POP KULTURA u našoj zemlji. Svakog poslednjeg petka u mesecu mlada publika tribina Doma omladine Beograda moći će da stekne uvid u različite teorije popularne kulture. Uz dr Aleksandra S. Jankovića kao gosti predavači pojaviće se doktoranti FDU sa sopstvenim tezama.
Osnovni teoretski cilj ove serije predavanja je postavljanje jasne demarkacione linije između percepcije masovne i popularne kulture, a u cilju sprečavanja zamene teza, koje je dovelo do ozbiljnih poremećaja kriterijuma u našem društvu.

Komentari