Tribina: Irak, 1001 priča

Ciklus tribina: ARAPSKE DRŽAVE I NARODI
Organizacija: Dom omladine Beograda i Arapski kulturni centar

Učestvuju: Otpravnica poslova Ambasade Republike Irak, gospođa Majada Abdala Jasin; prof. dr Danijela Stefanović, Odeljenje za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Moderira: Bojan Vićentić, Arapski kulturni centar

Od osvita čovecanstva i civilizacije, prostor između reka Tigar i Eufrat predstavljao je živu pozornicu. Najstariji gradovi na svetu nastali su na ovom podneblju, najavljujući bogatu i često burnu istoriju života i razvoja Mesopotamije, kolevke modernog Iraka. O zemlji svetskih čuda, drevnih metropola Sumera, Vavilona, Ura, zemlji čudesnog Bagdada, govoriće naši gosti.

O CIKLUSU TRIBINA ARAPSKE DRŽAVE I NARODI

Da li znate kakve veze ima algebra sa arapskim jezikom i šta je to dimiskija? Odgovori na ova i mnoga druga pitanja o stvarima koje su nam poznate ali nismo sigurni odakle su i šta znače, kriju se u neizmernom kulturnom bogatstvu arapskog sveta. Kroz ciklus predavanja ARAPSKE DRŽAVE I NARODI upoznaćemo se sa nama geografski bliskim, šarolikim pejzažom arapskih naroda i zemalja. Saznaćemo do sada nepoznate činjenice o identitetu, duhovnosti i svakodnevnom životu Arapa. Diplomatski predstavnici arapskih zemalja i domaći istraživači predstaviće nam narode veličanstvene prošlosti i podjednako bogate i zanimljive savremenosti.

Komentari