Tribina: EMIGRANTSKI ŠOK

Kada smo pre skoro deceniju pravili tribinu o emigrantskom šoku najavili smo haos koji je nastao u svetu proteklih nekoliko godina. Vreme je da se vratimo na temu emigranata zbog aktuelnost, a u međuvremenu su se pojavili neki novi filmovi i autori koji se bave ksenofobijom.

Nenadu Bekvalcu i Aleksandru Radivojeviću ovog puta će se pridružiti Ana Marija Grbić, pesnik i pisac. Zajedno će proći kroz istoriju kinematografije i prokomentarisati inserte koje su odabrali za vas. Da vidimo šta je emigrante na filmu dočekalo na kraju puta, ako su uopšte i stigli, kako su se integrisali društvo ili nisu. Nećemo prikazivati bajke sa srećnim krajem već surovost u kojoj živimo a pojedini reditelji su to prikazali bez cenzure.

Za one koje plaše od najezde, ovo je prilika da dođete na šok terapiju i da vas izlečimo od fobije ili da je produbimo. Pridružite nam se u istraživanju EMIGRANTSKOG ŠOKA 20.05.2019 DOM OMLADINE u 20:30.

 

Nakon duže pauze Šok Koridor se vratio u Dom omladine Beograda! Koncept tribina ostaje isti i dvojac Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac će nastojati da pokriju sve aspekte filmskog šoka. Svaka tribina će biti šetnja kroz vizuelne uzorke-inserte iz raznih kultnih, kontroverznih, pikantnih i egzotičnih, kako igranih, tako i animiranih filmova, serija ili muzičkih spotova koji na najbolji način prikazuju intenzivni vizuelni šok. Tribine će biti zabavnog i edukativnog karaktera, a krajni cilj je širenje horizonta tolerancije kod gledaoca.

Komentari