Tribina: “BEKSTVO ADOLFA HITLERA – MIT ILI ISTINA”

Organizacija: Dom omladine Beograda i IK “Admiral Books”
Da li je Adolf Hitler 1945. izvršio samoubistvo? O knjizi Džerarda Vilijamsa i Sajmona Danstena “SIVI VUK”

Govore: prof dr Zoran Stanković, sudski patolog; prof dr Miodrag Vuković, filozof, antropolog; Aleksandar Stojanović, istoričar; Milan Todorović, izdavač; Zoran Rapajić, izdavač.

Džerard Vilijams, istoričar i novinar koji je iscrpno pisao o Drugom svetskom ratu, najveći deo života (33 godine) radio je za britanske TV stanice: Rojters, Bi-Bi-Si i Skajnjuz. Kao novinar pokrivao je neke od najznačajnijih političkih događaja koji su obeležili kraj XX veka uključujući i ratove u Persijskom zalivu, Ruandi, Bosni… Snimajući seriju dokumentaraca u Argentini, na godišnjicu Folklandskog rata naišao je na priču o Adolfu Hitleru. Tada se upoznao i razgovarao sa mnogo ljudi koji su bili sigurni da je Hitler pobegao iz Nemačke i da je živeo u njihovoj zemlji. Odlučio je da se udruži sa svojim starim prijateljem, specijalizovanim za vojnu istoriju, Sajmonom Danstenom, a ono što su otkrili obojicu ih je prenerazilo. Postoji daleko više dokaza o bekstvu vođe Rajha nego o njegovoj smrti…
Međutim, ima onih koji se apsoliutno ne slažu sa tim…

U toku promocije biće prikazani inserti iz filma “Sivi vuk – bekstvo Adolfa Hitlera”.

Saradnjom sa Izdavačkom kućom ’’Admiral books’’ Dom omladine Beograda želi da programski pokrije izdavačke poduhvate koji se odnose na biografske i istorijske romane, pored već postojećih književno – kritičkih tribina i konferencija.

Komentari