TERORISTIČKI ŠOK

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Jedna od taboo tema koju nismo do sada posebno obrađivali. Terorizam je škakljiva tema jer ga neki odobravaju a neki ne, sve zavisi u koje se svrhe koristi. Nama najviše znana je u političke svrhe, ali neko ga koristi i da dokaže nešto. Nezadovoljstvo na poslu ili nervni slom, koji vas je naterao da otmete šačicu ljudi ili vežete štapine dinamita i zaletite se u prvu gomilu. 

Ili jednostavno terorišete nekog iz čistog zadovoljstva. To može biti čin pojedinca ili grupni ili sa druge strane na mora uopste sadržati ljudski faktor, sem da bude predmet nasilja, TEROR MAŠINA. Pridružite nam se u istraživanju TERORISTIČKOG ŠOKA!

“ŠOK KORIDOR” –  kultna emisija uređivačkog dvojca, Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević, svojevremeno emitovana na beogradskim TV stanicama, od 2008. godine redovan je programski sadržaj Doma omladine Beograda. Ciklus  tribina “ŠOK UŽIVO//KORIDORI DOB-a” stekao je veliki broj poklonika, ne samo među filmofilima već i među stručnom javnošću. Bekvalac i Radivojević se bave graničnim i marginalizovanim filmskim žanrovima, ali takođe  svojim  jedinstvenim kritičarskim pristupom plediraju i za stvaranje nove  estetike filma u Srbiji. Dva puta mesečno ovaj program se odvija  uživo  pred posetiocima Doma omladine, koji uz brojne filmske inserte imaju  priliku da učestvuju u razgovoru i otvoreno polemišu sa  autorima  i  njihovim gostom.

Komentari