Tech Meetup Vol. 5

Nastavljamo seriju uspešnih tech meetup-a. Na prvom  meetup-u u 2017. godini vas očekuju novi predavači iz IT i marketing industrije koji će pokušati da vam kroz praktične primere prenesu svoje višegodišnje iskustvo. Dođite da se u opuštenoj atmosferi upoznamo i razmenimo znanja!

Prijave putem linka http://bit.do/winter-meetup do 02. februara 2017.

Predavanja:

“Go fast with web workers” – Ivan Nikitović, Work&Co Belgrade

“5 senses in business performance”
– Nikola Pantović, MIDA Studio

“State of modern JavaScript dev”
– Stanko Tadić, Work&Co Belgrade

“Become more professional dev” – Saša Ranisavljević, SBG

 

https://www.facebook.com/events/171047483377472/

 

O predavačima:

 

Ivan Nikitović, Work&Co Belgrade
Diplomirani inženjer računarske tehnike i informatike
Kao Tech Lead bavio se razvojem “workforce management” softvera. Trenutno najviše radi na FE, ali pored toga prati i BE i administraciju kako bi bio što bliže full stack razvoju.

Ivan će nam pričati na temu “Go fast with web workers” i pokušaće da nam prenese svoja iskustva kako je moguće da se upotrebom Web Worker-a bolje iskoriste hardverski resursi klijenta i na taj način im se obezbedi bolji user experience.

 

Nikola Pantović, MIDA Studio
Inženjer informatike, osnivač i direktor digitalne agencije MIDA.
Stručnjak na polju Internet marketinga, UI, UX i project managementa.
http://www.mida.rs/

Kroz predavanje “5 senses in business performance” baviće se poslovnim bontonom, ali i nekim osnovnim, davno zaboravljenim pravilima koja i dalje i te kako važe u poslovnom svetu. Uz brojne zanimljive primere, Nikola će vam dati savete kako da što bolje ostavite prvi utisak, steknete poverenje klijenta i tako učvrstite vaš posao.

 

Stanko Tadić, Work&Co Belgrade
Developer sa preko deset godina iskustva u veb developmentu i velikom ljubavlju prema modernim tehnologijama.
Specijalizovan za JavaScript i arhitekturu aplikacija, sa okom za dizajn i user experience.
Neki od klijenata Marriott, Twitter i Mastercard.
https://stanko.github.io/

Predavanje “State of modern JavaScript dev” će pokušati da odgovori na pitanje da li JavaScript razvoj ide u pravom smeru, kao i da razbije neke mitove i predloži rešenja za najčešće probleme sa kojima se danas na ovom polju susrećemo.

 

Saša Ranisavljević, SBG
Softver inženjer u Seven Bridges Genomicsu. Skoro deset godina iskustva u razvoju backend sistema pretežno u Javi i Rubiju. Interesuju ga programski jezici i kvalitet softvera. Mentor na mnogim Ruby/Rails radionicama.
http://rand.rs/

 
Svojim predavanjem  “Become more professional dev” Saša će pokušati da učesnicima približi svoja dosadašnja iskustva u IT industriji, kao i da razbije tabu da je programiranje puko pisanje koda, već da su uspešni i profesionalni developeri oni pojedinci koji rešavaju probleme i time pospešuju i olakšavaju svakodnevno poslovanje.

Komentari