STARTIT MEETUP: ZAŠTO DATI OTKAZ I POSTATI PREDUZETNIK?

Govore preduzetnici: Nikola Vučićević, Rade Joksimović, Uroš Bašnjević i Nenad Tomić.
 
Nakon letnje pauze koju  je obeležilo nekoliko manjih i neformalnih okupljanja i letnji odmori, vreme je za novi, 17. Startit Meetup. Ovoga puta tema je Zašto sam napustio dobro plaćen posao da bih postao preduzetnik?

 
Cilj ovog druženja  je da potvrdimo ili opovrgnemo pretpostavke o preduzetništvu, ustanovimo razlike između rada za nekoga i rada za sebe i emotivne posledice preduzetničkog života. Svoja iskustva će sa publikom  podeliti mladi serijski preduzetnici Nikola Vučićević i Rade Joksimović i tim koji je izgradio uspešnu gejming kompaniju pre svega uživajući – Uroš Bašnjević i Nenad Tomić.
 
O preduzetnicima –  predavačima:
 
Nikola Vučićević je osoba koja u svemu vidi priliku za biznis. Od organizacija venčanja, preko čarobnih pasulja,  došao je do startapa na kome trenutno radi, Brides 2 Bride,  i za koji je dobio grant od Inovacionog fonda od 90.000€  koji bi trebalo da mu  pomogne u razvoju  proizvoda  pre izlaska na tržište. Paralelno ne odustaje od drugih svojih biznisa, a sa publikom će pričati o tome šta ga pokreće, koliko ga ispunjava i kako preduzetništvo utiče na druge segmente njegovog života.
 
Rade Joksimović je svoj prvi biznis nakon samo 18 meseci prodao za šestocifren iznos i nakon toga nastavio dalje sa preduzetništvom  kroz Earn Coupon i sada Loyalis. Rade će pričati o svojoj odluci da napusti veoma dobro plaćen posao i otisne se u preduzetništvo, o brzom  uspehu i kako ga je on promenio, ali i o daljim preduzetničkim  poduhvatima. Pričaće i o tome kako je shvatio da Earn Coupon ne ide idealno i kako je kroz njega izgradio Loyalis, koji je vrlo brzo dobio investiciju od StartLabsa i Jugoslava Petkovića, ali i prve korisnike.
 
Uroš Banješević i Nenad Tomić radili su šest godina na razvijanju  više od 50 video igara, od AAA izdanja za Ubisoft,  do casual naslova za razne klijente, pre nego što su odlučili da osnuju sopstveni gejming studio Mad Head Games. Studio je kreirao šest igara koje je objavio Big Fish Games, najveći svetski izdavač casual igara. S ponosom  ističu da su za manje od četiri godine postojanja postigli da su Mad Head Games igre  među  najprodavanijim  i najbolje  ocenjenim izdanjima Big Fisha, a  njihov uspeh je potvrđen mnogobrojnim  nagradama.
 
Prijava
Startit Meetup se održava u četvrtak, 4. septembra u 18 časova u Domu omladine Beograda. Prisustvo je otvoreno za sve, ali je potrebno da se prethodno  on line popuni  prijava na stranici:
http://startit.rs/zasto-dati-otkaz-i-postati-preduzetnik-saznajte-na-17-staritit-meetupu/

Komentari