RADOMIR VUKOVIĆ “ČETIRI ČETVRTINE”

Ciklus: PROMOCIJE // Učesnici: Vladislav Pejak, Produkcijska i izdavačka kuća “IDEJA”, izdavač prvog izdanja; Dragan Stojković, “Mostart” izdavač drugog izdanja; Zoran Simjanović, kompozitor; Dragan Kremer, rok kritičar; Radomir Vuković, arhitekta i dizajner, autor knjige “Četiri četvrtine”.

ČETIRI ČETVRTINE jeste knjiga, rađena prema originalnim video zapisima iz XIV veka. U njoj se kaže da je Rokenrol nastao 1327. godine, prepodne. Svesni velike važnosti i snage koju će muzika imati u nekoj budućnosti, delegati Velike inicijative su na Konvenciji o kontroli vremena, ugovorili da se pristupi izradi situacije u kojoj će dolazeće note i harmonije biti postavljene kao definisana sila kojom se može uticati na mase. Biće to spoj afričkog ritma i irske harmonije. I to će se desiti u nekom Novom svetu.

O AUTORU

RADOMIR VUKOVIĆ Pridružio se Beograđanima početkom 1944. godine. Za vreme studija, šezdesetih godina prošlog veka intenzivno je svirao harmoniku i male orgulje u raznim kombo i električarskim sastavima. Pet godina preko leta svirao na raznim jadranskim ostrvima. Tu su bile i turneje po Srbiji, igranke po klubovima i ambasadama, drugarske večeri i slične kulturne manifestacije. Nešto od toga zabeleženo je i na nekim gramofonskim pločama. Diplomirao na vreme na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Posle 15 godina rada u struci, daje otkaz i prelazi u slobodne umetnike. Kao grafički dizajner dobijao je nagrade, pravio izložbe, pokrenuo časopis KVADART. Objavljivao je tekstove u raznim glasilima. Ovo je drugo izdanje, njegove prve knjige.

Komentari