Promocija novih romana izdavačke kuće JUGART

Izdavačka kuća JUGART vam predstavlja romane EVE RAS “Srbijo, ljubavi moja” i NENADA MILENKOVIĆA “Što ne govori se svima”.

Govore: Zoran Panović, novinar i književnik; Maja Ješić, urednica i Eva Ras, autor.

Roman poznate glumice, slikarke i književnice Eve Ras, prvi je posle pauze od pet godina i predstavlja zbirku kolumni koje su objavljivane u dnevnim listovima Politika i Alo u prvoj dekadi 21. veka, sa mnoštvom komentara čitalaca na iste.  

„…digla sam glas protiv glorifikovanja diktature i diktatora, tako sam došla do naslova Srbijo, ljubavi moja, podsećajući na slavno delo Margaret Diras, Hirošimo, ljubavi moja koja je podsećala na užase Drugog svetskog rata, a moja knjiga za uzaludno veličanje komunističke vladavine..“ – kaže Eva Ras o svom delu.

 

Roman Nenada Milenkovića, drugi po redu, posle pauze od jedne decenije, zbirka je ekskluzivnih intervjua, koje je uradio sa nekima od najznačajnijih ličnosti naše kulturne i javne scene, počevši od Novaka Đokovića i Emira Kusturice, preko Zdravka Čolića, Velimira Bate Živojinovića, Vesne Trivalić i Branke Katić, pa do sportista Filipa Filipovića i Dragana Škrbića… Svaki intervju autor je obogatio svojim doživljajem ili anegdotom vezanom za ličnost koju je intervjuisao.

…sudeći po intervjuima, Nenad Milenković je odličan novinar. „Otvara” i „zatvara”. Ovde je skupio impozantnu kolekciju. Impozantnu pre svega po ljudima sa kojima je razgovarao, koji, ovako ukoričeni, čine vrstu kultur-istorijske sinteze dragocene za razumevanje jednog vremena. Svaki od intervjua sam je po sebi biser žanra, a svi zajedno predstavljaju kolekciju novinarskih artefakata koja postaje jedna velika avantura. Ono zbog čega se novinarstvo voli. Budi nonšalantan, a ozbiljan. To je alhemijska formula dobrog intervjua. Takvi su Nenadovi. Bez izveštačenosti. – napisao je u predgovoru novinar i književnik Zoran Panović.

Komentari