Promocija knjige “Vinograd Mehmed-bega” Ognjena Avlijaša

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša predstaviće u Domu omladine Beograda drugo izdanje romana “Vinograd Mehmed-bega”, premijerno delo iz edicije Društvo uglednih stvaralaca. Kroz samo na prvi pogled priču o Bosni, autor romana Ognjen Avlijaš, ugledni advokat i pisac iz Bijeljine, stvara svoje delo pišući univerzalnim istinama i postiže objektivnu sliku pravih ljudskih odnosa.

 

Roman “Vinograd Mehmed-bega” je distribuiran u svim značajnim knjižarama u regionu, a sav prihod od prodaje drugog izdanja knjige namenjen je za po jedno dete sa Kosova i Metohije i iz Srebrenice.

Na programu u Domu omladine Beograda o romanu Vinograd Mehmed-bega govoriće autor kao i dr Aleksandar Kostadinović, potpredsednik i Dalibor Popović Pop, predsednik Društva književnika i književnih prevodilaca Niša.

Pored prilike da uživo čujete delove romana biće potpisivanja primerka knjige i sazaćete više o niškoj gradskoj književnoj nagradi Slaviša Nikolin Živković, koju dodeljuju Grad Niš i Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, kao i o Književnoj koloniji Sićevo koja ove godine obeležava jubilej 30 godina postojanja, a čiji je utemeljivač ovo Društvo.

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari