Promocija knjige „Vakuum“ Jovane Dišić

O prvom romanu autorke Jovane Dišić, „Vakuum“ u izdanju Vulkan izdavaštva, pored autorke govoriće: Muharem Bazdulj, pisac, prevodilac i novinar; Filip Grbić, pisac i prevodilac; Jovana Milovančević, književna kritičarka i novinarka Radio Beograda 2 i Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.

 

Ana, glavna junakinja romana „Vakuum“, vratila se u mesto u kojem je odrasla nakon što je završila studije. Zaglavljena je u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi, koja je samo jedan od razloga njenog unutrašnjeg preispitivanja. Iako želi drugačiji život, ona je neprestano razapeta između želje da tim putem krene i straha da neće umeti da stigne do kraja.

Anina priča u romanu „Vakuum“ napisana je tako da postaje priča svakog čitaoca, jer pokreće univerzalne teme traganja za identitetom, nesnađenosti pojedinca u savremenom društvu, u kojem je vrednosni sistem narušen, i međuljudskih odnosa koji, čak i kada smo okruženi porodicom i prijateljima, ne otklanjaju osećaj usamljenosti.

Jovana Dišić (35) završila je srednju školu u rodnom Požarevcu, a odrasla je u naselju Crljenac u opštini Malo Crniće. Završila je Filološki fakultet u Beogradu, direktor je Biblioteke „Nikola Sikimić Maksim“ u Kučevu, angažovana je na mnogim projektima iz oblasti kulture.

Roman „Vakuum“ možete pronaći u knjižarama Vulkan širom Srbije i na sajtu Vulkan izdavaštva .

Komentari