Promocija knjige “PSIHOLOGIJA SPORTA / PRIMERI DOBRE PRAKSE” Zorana Poleksića

Psihologija sporta je poslednjih godina vrlo aktuelna i u svetu i u regionu, a autor je tretira na način razumljiv široj publici i prikazuje najznačajnije aktivne sportske psihologe u ovom trenutku u regionu bivše Jugoslavije. S obzirom da je autor iz Crne Gore, a psiholozi predstavljeni u knjizi su i iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, može se reći i da publikacija ima širi, pa i međunarodni značaj, a naša zemlja je zastupljena na zavidan način.

 

O knjizi govore:

Prof. dr Ljubiša Lazarević, doajen psihologije sporta u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji; nekada redovni profesor i prodekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, psiholog Olimpijskih selekcija Jugoslavije sedamdesetih i osamdesetih godina; osnivač Više škole za sportske trenere u Beogradu, aktuelni predsednik Saveta Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu, autor nekoliko knjiga i preko stotinu naučnih i stručnih radova iz psihologije sporta.

Magistar Tadija Kačar, nekadašnji evropski, svetski i olimpijski vicešampion u boksu, te, selektor bokserske reprezntacije Srbije i Crne Gore, predavač na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i autor većeg broja stručnih radova.

Prof. dr Goran Kasum, osvajač medalja na evropskim i svetskim šampionatima u rvanju, nekadašnji selektor Rvačke reprezentacije Srbije, aktuelni predsednik Rvačkog saveza Beograda; redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, autor većeg broja naučnih i stručnih radova i nekoliko knjiga.

Prof. dr Marijana Mladenović, nekadašnji i aktuelni psiholog nekoliko nacionalnih sportskih saveza Srbije i saradnik Olimpijskog komiteta, profesor na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu i vanredni profesor na Fakultetu sportskih nauka u Banja Luci; osnivač Centra za sportsku psihologiju u Beogradu, aktivni član eminetnih evropskih i svetskih asocijacija sportskih psihologa, autor brojnih naučno-stručnih radova i tri monografije iz oblasti motivacije.

Magistar Zoran Poleskić, sportski publicista i novinar, autor dvadeset i tri naslova iz oblasti sporta. Već prva knjiga ovog autora o nekada najboljem sportisti Jugoslavije Mati Parlovu, doživela je više reizdanja i odličan prijem u regionu, a mnogi naslovi promovisani su u više Evropskih zemalja, kao i u Srbiji u više navrata u Beogradu i Novom Sadu. Poslednju knjigu o Psihologiji sporta, autor posvećuje svom prijatelju, glumcu Draganu Nikoliću.

Komentari