Promocija knjige poezije “Predskazanja” Vladimira Terzina

Ciklus: Promocije
Poeziju interpretira Branislav Lečić/O knjizi će govoriti Jasmina Holbus
Dom omladine Beograda vas poziva na promociju knjige poezije “Predskazanja” Vladimira Terzina. Vladimir Terzin je već dve godine dragocen partner DOB-a u svim akcijama edukacije odgovornom vlasništvu i dobrobiti životinja.

Bez njegove podrške sve “velike akcije uDOMljavanja”, kao i veći deo tribina na kojima nam je trebao stav našeg grada o raznim problemima od nasilja nad životinjama, do trovanja pasa, ne bi bile moguće.  Ovaj put nećemo o životinjama, ovaj put govorićemo o poeziji.

 

Vladimir Terzin – rođen 1962. godine u Beogradu. Po mestu rođenja, vaspitanja, osnovnog i srednjeg obrazovanja, a i po ubeđenju – Dorćolac (završio i dorćolsku školu). U Beogradu je studirao i završio veterinu i od tada posvećeno leči životinje i bavi se naučnim radom.

U mladosti se još bavio i fotografijom i pomalo pisao za Indeksovo radio pozorište. Voli automobile, astronomiju i glasnu muziku (tvrdi da je za ovolika interesovanja „kriva“ uspešna kombinacija gena).

Etape svog postojanja voli da zove „životi“. Kaže da se u Prvom životu školovao, u Drugom – kao veterinar lečio sve što laje,mjauče i leti, a u Trećem životu se kroz institucije posvetio napuštenim životinjama i njihovom zbrinjavanju. Spasao je mnoge. Sada ga zovu „heroj ulice“.

Četvrti život – onaj u kome piše – tiho se provlačio kroz ostale i pritajeno čekao svoje vreme.

Vlada Terzin kaže da sada počinje da živi svoj Četvrti život, ne napuštajući prethodne.

 

Komentari