Promocija knjige „Korak dalje“ Emine Hilić

Učesnici: autorka knjige Emina Hilić, moderator programa Dragan Petković, pesnik, recenzent knjige Vasa Radovanović, književnik, muzička podrška, pevač i zabavljač Ilija Nikolić (Ilija Grande).

 

Emina Hilić, rođena u Kačarevu. Živi u Pančevu gde i radi kao medicinska sestra u Opštoj bolnici Pančevo. Ostvarena kao majka dve ćerke i baka četvoro unučadi. Poeziju piše od ranog detinjstva, dečiju, zatim ljubavnu, duhovnu… Od 2018. godine postaje član Književnog kluba Dunavski Venac iz Borče, gde počinje javno da objavljuje pesme i aktivno učestvuje na međunarodni pesničkim manifestacijama i konkursima.

Podpredsednik je istog kluba, kao i članica Banatske petice, neformalnog književnog kluba iz Crepaje. Dobitnik je mnogobrojnih zahvalnica, povelja, nagrada. Neke pesme su joj prevedene na makedonski, italijanski, ruski i engleski jezik. Bavi se humanitarnim radom i slikanjem. Prvu knjigu pesama „Kad Sunce zgasne“ objavila je 2021 godine. „Korak dalje“ je njena druga knjiga.

“U Novoj knjizi pesama „Korak dalje“ Emine Hilić, drugoj po redu, susrećemo se sa duboko intimnom lirskom poezijom. U poetski dnevnik ona opisuje trenutke ljubavi, snova, nemira, čekanja… U subjektivnom lirizmu nudi nam svoje ustreptale intimne ispovesti, čistotu osećanja, melanholija, elegičnost, ali i optimizam, veru u ljubav, ljude. …. Čarls Simić je rekao: “Što su pesme kraće, teže ih je napisati.” Emina upravo u svojim sjajnim minijatura a, pravim ljubavnim medaljonima uspeva da dostigne zavidne domete. Svaka reč na svom mestu, služe da naglase pojedine slike ili da čitaocima ponude mogućnost za sopstveno razrešenje Emininih stihova.  Deo recenzije književnika Vase Radovanović

Komentari