PREDAVANJE O STUDIRANJU U REPUBLICI KOREJI

Govore: Bivši stipendisti korejske vlade i studenti drugih programa u Republici Koreji. Organizacija: Ambasade Republike Koreje u saradnji sa Organizacijom srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), Organizacijom BEUM (Belgrade European Model) i Univerzitetom u Beogradu
Ambasada Republike Koreje već nekoliko godina intenzivno stimuliše mlade ljude iz Srbije da posete Koreju kroz razne programe i aktivnosti, kao i da se oprobaju na nekim od njihovih fakulteta, putem programa korejske vlade.

 
Na predavanju 25. februara možete čuti kakva su dosadašnja iskustva srpskih studenata u Koreji. Srpski studenti u inostranstvu većinom su okupljeni oko OSSI-ja, koji broji više hiljada članova, i ima 11 lokalnih ogranaka svuda u svetu, putem kojih koordiniše svoje aktivnosti. Među glavnim ciljevima organizacije su pomoć studentima pri odlasku na studije u inostranstvo kao i pomoć pri povratku u Srbiju nakon završetka studija.
 
Na predavanju će biti objašnjenje sve prednosti i mane studiranja u Koreji, kao i mogućnosti dobijanja stipendija, i odlaska u Koreju na kraći ili duži period kroz lična iskustva. Zainteresivani su slobodni da povedu i svoje roditelje, koji se, eventualno, protive ili nisu baš oduševljeni što njihova deca žele da odu na studije „tako daleko“.

Komentari