Predavanje: “Misije na Mesecu”

U okviru manifestacije “Mesec sletanja na Mesec”, koju Dom omladine Beograda organizuje od 20. juna do 20. jula 2014. godine u čast obeležavanja 45 godina od sletanja na Mesec, Misije Apolo 11 i proslave jubileja – 50 godina postojanja ovog centra kulture i obrazovanja, pozivamo vas na zanimljivo predavanje Nemanje Martinovića, na temu „Misije na Mesecu“.

Jedan od najuzbudljivijih perioda svemirskih istraživanja se desio sredinom XX veka i kulminirao je ljudskim misijama na Mesec.

 

 Dok nas nekoliko nedelja deli od godišnjice prvog sletanja na Mesec,  podsetićemo se tog perioda prožetog neizvesnostima, problemima i uspesima koji su ga obeležili. Sumiraćemo najuzbudljivije trenutke i bavićemo se posledicama, uticajem na razvitak čovečanstva i predstojećim novim misijama na Zemljin jedini satelit.

 

Nemanja Martinović,  student treće godine  doktorskih studija astrofizike na Matematičkom fakultetu u Beogradu. Radi kao istraživač – saradnik na Astronomskoj opservatoriji u Beogradu. Bavi se evolucijom galaksija i supermasivnih crnih rupa kroz kosmološke simulacije. Bavi se i popularizacijom nauke. Saradnik je u Istraživačkoj stanici “Petnica” na seminaru astronomije.

 

*** Na tribini će biti dodeljene diplome predavačima i polaznicima Škole astronomije Doma omladine Beograda.

 

Komentari