Predavanje: DO KEŠA KROZ DRUŠTVENE MREŽE

Predavač: Petar Vasić
Organizacija: Mreža za poslovni razvoj i Dom omladine Beograda u okviru projekta „Škola poslovnih veština“
 
Prvi segment predavanja obuhvatiće iskustvo predavača iz studentskih dana kao i napuštanje Srbije. Potom snalaženje u inostranstvu i započinjanje samostalnog biznisa.

Drugi segment će se ticati filozofije marketinga i načina na koji se marketing razvija. Takođe bi se fokusirao na poređenje tradicionalnog marketinga u odnosu na današnji.  Treći segment se odnosi na digitalne medije.  Četvrti segment govori o radu marketinških agencija.  Peti segment pokazuje značaj prodaje i njen preokret na društvenim mrežama. Kako postupati, koje taktike koristiti da bismo ostvarili krajnji cilj.

 

O predavaču:
 
Petar Vasić:
“Moja preduzetnička karijera je počela još dok sam bio veoma mali. Već sa 9 godina dosetio sam se kako da sličice sa fudbalerima prodajem drugarima iz škole i tim parama kupujem nove kesice. Kada bi prošla sezona fudbala, bavio bih se zamenom klikera tako što sam nalazio stare lagere i iz njih vadio metalne kuglične ležajeve, i njih menjao za staklene klikere.”
 
Po zanimanju je diplomirani komunikolog. Završio je odsek marketinga na Fakultetu za društvene medije, a već pred kraj studija postao je deo Ljubljanskog univerzitetnog inkubatora – LUI, zahvaljujući svojoj prvoj firmi  Sosed d.o.o. Od Poslovnih anđela Slovenije za ovakav poduhvat dobio je investiciju i ubrzo nastavio svoju karijeru na nemačkom tržištu. Kako je brzo napredovao iz ove firme proizašla je nova: Moj Sosed d.o.o. fokusirana isključivo na internet marketing.
 
Kao deo Ljubljanskog univerzitetskog inkubatora pomogao je mnogim firmama da postave svoje marketinške strategije i posvetio je dosta pažnje radu sa mladim preduzetnicima.
 
Trenutno živi na relaciji Berlin, Ljubljana, Beograd gde uspostavlja svoju novu agenciju Vasić Media d.o.o. specijalizovanu za marketing na društvenim mrežama.
 
Petar je održao veliki broj svojih zanimljivih i kreativnih predavanja na temu marketinga, društvenih mreža, internet marketinga, inovacija i preduzetništva na raznim marketinškim konferencijama i još uvek rado predaje na mnogim društvenim fakultetima.
 
Predavanje Petra Vasića se održava u okviru projekta Škola poslovnih veština, koje organizuje studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u saradnji sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. Cilj projekta je da pruži mladima znanje i veštine sa kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bi se unapredilo i što bolje iskoristio intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji.
Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.
 
U okviru projekta učestvovali su brojni domaći i strani predavači: dr Džon Lenoks (profesor sa Univerziteta Oksford), dr Jurgen Spis (direktor instituta za Humanističke nauke), Vanja Udovičić (ministar omladine i sporta u Vladi Srbije), Gi Đoken (izvršni direktor UNESKO centra za mir iz Vašingtona), Uve Fredhajm (generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji), Nj.E. Nils Ragnar Kamsvag (ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji), Dragana Roter (rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobajl) i mnogi drugi.
 
Nova sezona započeta je predavanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2003. godinu, dr Širin Ebadi iz Irana, koje je održano 22. oktobra 2014. godine u Beogradu.

Komentari