Omaž Čarlsu Simiću

Omaž Čarlsu Simiću (1938–2023), velikom američkom pesniku i esejisti srpskog porekla, održaće se u sali Amerikana Doma omladine Beograda u nedelju 26. marta s početkom u 19 časova. Program organizuje Izdavačka kuća Arhipelag u saradnji s Domom omladine Beograda.

Program će imati dva segmenta. U jednom delu omaž Čarlsu Simiću proteći će u znaku razgovora o Simićevim pesmama i esejima, o Simićevim pesničkim knjigama, uključujući i najnoviju “No Land in Sight” (2022), o Simićevim književnim večerima u Beogradu tokom dvehiljaditih, o Simićevim knjigama prevedenim na srpski jezik, kao i o Simićevim prevodima srpske poezije na engleski jezik.

U razgovoru o književnosti Čarlsa Simića učestvuju: književna kritičarka Jovana Milovančević i pesnici Gojko Božović i Marko Kragović.

U drugom delu programa pesnikinje i pesnici nove generacije čitaće svoje i Simićeve pesme. U programu učestvuju: Srđan Gagić, Marija Dragnić, Ognjen Obradović, Milica Špadijer, Radmila Petrović, Bojan Vasić, Snežana Nikolić, Marija Radić i Marko Kragović.

Ulaz je slobodan, izbor je jednostavan: ne možete pogrešiti.

Komentari