Naučni skup: „Zaštita kulturnog nasleđa i očuvanje nacionalnog identiteta”

U okviru naučnog skupa pod nazivom „Zaštita kulturnog nasleđa i očuvanje nacionalnog identiteta” pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, a u organizaciji Centra za istraživanje religije i politike i Doma omladine Beograda, predstavićemo dosadašnje rezultate kulturno – istorijskog i umetničkog nasleđa Srba u regionu, ali i u Srbiji, s posebnim osvrtom na tehničko – tehnološku zaštitu materijalnog i nematerijalnog kulturnog blaga Srba.

Prezentacijom različitih oblika kulturnog i umetničkog nasleđa koji ima vanrednu važnost u promociji nacionalnog identiteta naglasili bismo i strateško – organizacione performanse daljeg unapređenja na zaštiti kultunog nasleđa kao osnovnog elementa nacionalnog identiteta Srba u regionu. Na navedenom skupu učestvovaće stručnjaci iz različitih naučnih oblasti koje se direktno i indirektno bave problemom zaštite kulturnog nasleđa, sa posebnim akcentom na značaju svesti o nacionalnom identitetu i njegovom očuvanju za buduće generacije.

 

Učesnici: Velimir Matanović, Ilija Životić, Milica Marić Stojanović, Filip Trajković, Jana Aleksić, Bojana Pavlović, Zoran Ostojić i Danilo Gavranović.
Moderator: Sergej Beuk, Urednik programa Doma omladine Beograda

Organizatori: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Centar za istraživanje religije i politike i Dom omladine Beograda.

Komentari