MOLIJEROVI DANI//”Omiliti književnost”

Otvaranje književne manifestacije Francuskog insituta u Srbiji. Govore: Bernar Pivo, predsednik Akademije Gonkur i dr Pavle Sekeruš

Bernar Pivo razgovaraće sa Pavlom Sekerušom o književnom životu u Francuskoj, mestu knjige na radiju i televiziji, ulozi koju igraju književne nagrade i omiljenim naslovima Francuza.

Svakog proleća Francuski institut priređuje raskošni praznik književnosti. To su „Molijerovi dani“ koji će se odvijati od 13. do 16. maja u Beogradu i Novom Sadu.
U goste su pozvani poznati predstavnici savremene francuske književnosti Bernar Pivo, Benoa Ditertr i Žerom Ferari i ovo šesto sazivanje nudi divan program sačinjen od susreta, debata i čitanja.

Bernar Pivo je predsednik Akademije Gonkur koja svake godine dodeljuje najprestižniju nagradu francuskim piscima. Novinar, esejista, književni hroničar, čovek radija i televizije svoj život posvetio je popularizaciji književnosti. Više od 25 godina bio je voditelj i autor kultnih televizijskih emisija „Apostrof“ i „Vrenje kulture“ posvećenih savremenoj književnosti

Komentari