MobileMonday: CHATBOTS

Organizacija: STARTIT uz podršku Telenora
Prvi MobileMonday ove godine — Tri besplatna predavanja o chat botovima. Učešće je besplatno, ali je potrebno prisustvo potvrditi na http://www.momo.rs/registracija.sr.html
Glavna tema koju ćemo obraditi ovog puta je chatbots. U naletu razvoja veštačke inteligencije, chat botovi su aktuelna tema za svakoga ko se bavi internetom i programiranjem.

Tema će biti obrađena iz više uglova, te ćemo imati uvodno, tehničko i dizajnersko predavanje.

Chatbots – prilika koju ne bi trebalo da propustite

Govori: Dejan Dimić

Danas ne postoji bolji način za započnete konverzaciju sa milionima ljudi koji već koriste instant messengers da komuniciraju sa prijateljima i svojim najmilijima. Možda taj potencijal vama nije interesantan, ali hajde da pričamo o tome.

Dejan Dimić je senior software hacker, zaljubljen u moderne tehnologije. Radi u Telenoru kao Digital System Architect Expert. Česti predavač na raznim programerskim konferencijama, IOT expert i OSS kontributor. Poslednjih godina se bavi širenjem JavaScript / NodeJS zajednice.

 

Kako napraviti serverless chatbota za $0

Govori: Slobodan Stojanović

Ovo predavanje će biti praktičan primer kako napraviti chatbota za više platformi (uključujući Facebook Messenger, Telegram i Viber) i povezati ga sa jednom od najpopularnijih besplatnih NLP/AI platformi – API.ai. Kako bi izazov bio još zanimljiviji, uradićemo to za $0.

 
Slobodan Stojanović je programer, pre svega orijentisan na JavaScript i node.js. Radi kao CTO kanadsko/srpske firme Cloud Horizon, a uz to je i organizator JS Belgrade meetupa. Chatbotovima se bavi poslednjih par godina, a poslednjih 6 meseci aktivno jer radi na razvoju Claudia Bot Builder platforme.

 

Dizajn chatbota: nešto više od “poruka u balonu”

Govori: Milovan Jovičić

Kako dizajnirati upotrebljiv chatbot? Da li je dovoljno samo da programiramo ispravne odgovore na pitanja korisnika ili treba da se pozabavimo i emocionalnom reakcijom čoveka koji ga koristi? Primeri dobro dizajniranih chatbotova i upotrebljive preporuke za njihov dizajn.

Milovan Jovičić je programer i dizajner, direktor je firme Alpha Design i aktivista u tehnološkom opismenjavanju. Oblasti delovanja i interesovanja su mu dizajn jasnih i efikasnih korisničkih doživljaja za desktop i mobilne uređaje, istraživanje ljudskog ponašanja u korišćenju softvera, humana upotreba računara, uloga etike u dizajnu digitalnih proizvoda, kao i korišćenje računara kao pomoćnika u obrazovanju.

Komentari