Istrajavanje kratke priče: “GOLI GLASOVI” Adrijana Sarajlije

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“
Učestvuju: Adrijan Sarajlija, Boban Knežević

Debitantska zbirke priča “Manufaktura G” Adrijana Sarajlije (Tardis, 2010) ukazala nam je na vrsnog autora fantastike na koga treba obratiti pažnju. Usledio je period obeležen romanom “Ogledalo za vampira” (samizdat, 2012, i reizdanje Čarobna knjiga, 2013) koji se dobro kotirao čak i u konkurenciji kompletne godišnje produkcije Srbije i zaslužio osvrt žirija NIN-ove nagrade na svežinu teme i izraza.

Zbirka “Goli glasovi” (Everest media, 2017) objedinjuje stvaralačke napore prethodnih godina razasute po antologijama iz zemlje i regiona. Sadrži petnaest kratkih priča iz izdanja mahom nedostupnih u domaćim knjižarama, te je zbirka pravi način da se nastavi uživanje u izazovnoj spekulativnoj prozi. Pokazatelj kvaliteta je svakako i odluka urednika Bobana Kneževića da knjigu objavi u ediciji Fantastična biblioteka, gde smo mogli čitati najbolje od srpske fantastike.

 

“Sarajlija spremno i spretno zaranja u nepoznato te svojom invencijom i svežinom razgaljuje znatiželjne čitaoce nudeći im pravo literarno uživanje – neuobičajeno, van žanrovskih standarda, nadahnuto, duhovito i vrcavo.” (Ilija Bakić)

Komentari