DOKUMENTARNI ŠOK

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

 Bilo koju temu da odaberamo  nikada nije dovoljna jedna tribina da je pokrijemo sa svega desetak primera. Mnogi od vas često pitaju kada ćemo se vratiti na neke. Zbog vaših zahteva, količine materijala koji smo u međuvremnu nabavili i zbog knjige koja je izašla prošle godine kod nas, vraćamo se na temu “DOKUMENTARNI FILM”

Ovog puta imamo i specijalnog gosta, Pandža Abraxasa, autora vodiča kroz dokumentarni film “A ZNAŠ LI TI JADAN DA SMO MI OĐE ZA OKULTNO ZADUŽENI?”. Pridružite nam se u istraživanju kontraverznih dokumentaraca i šokumentaraca!

“ŠOK KORIDOR” – kultna emisija uređivačkog dvojca, Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević, svojevremeno emitovana na beogradskim TV stanicama, od 2008. godine redovan je programski sadržaj Doma omladine Beograda. Ciklus tribina “ŠOK UŽIVO//KORIDORI DOB-a” stekao je veliki broj poklonika, ne samo među filmofilima već i među stručnom javnošću. Bekvalac i Radivojević se bave graničnim i marginalizovanim filmskim žanrovima, ali takođe svojim jedinstvenim kritičarskim pristupom plediraju i za stvaranje nove estetike filma u Srbiji. Jednom mesečno ovaj program se odvija uživo pred posetiocima Doma omladine, koji uz brojne filmske inserte imaju priliku da učestvuju u razgovoru i otvoreno polemišu sa autorima i njihovim gostom.

Komentari