Data Science Conference

Beograd – prvi grad u regionu koji dobija konferenciju o nauci o podacima! Organizacija: Institut savremenih nauka
Po prvi put će se u Beogradu održati prava Konferencija o nauci o podacima, pod nazivom Data Science Conference. Posetioci će 13. i 14. oktobra imati priliku da se više informišu i bolje edukuju o jednoj od najbrže rastućih oblasti u poslovnom svetu (Data Science), koja se bavi dobijanjem skrivenog znanja iz velikog obima nestruktuiranih podataka (Big data) i nalazi primenu u svim oblastima u kojima su podaci ključni za dobro poslovanje.

„Razlog pokretanja priče o Konferenciji je razvoj i unapređivanje veština i ključnih kompetencija mladih u skladu sa potrebama današnjeg  tržišta, a naš cilj je da kroz pružanje edukativnih sadržaja premostimo jaz na tržištu rada. Mi smo želeli da ovakav dogadjaj bude potpuno otvoren i besplatan za sve. U “open data” eri, deluje savršeno logično da znanje bude dostupno svima.“, reči su organizatora.

Konferencija će se sastojati od 24 predavanja iz različitih oblasti, kao što su big data, data mining, machine learning… Predavanja će voditi predstavnici eminentnih kompanija, relevantinih u pomenutim oblastima. Svako od njih će u govoru od po 45 minuta objasniti implementaciju date u svom poslovnom okruženju.
 
Neka od predavanja koja ćete moći da čujete na Konferenciji su:
 
Predavač: Dr Miloš Božić, Vast
Tema: Primena mašinskog učenja prilikom predviđanja cene polovnih automobila
 
Predavač: Miloš Milošević, Nordeus
Tema: Prevencija ranog odlaska korisnika u online igrama – early churn
 
Predavač: Miodrag Vujinović, GfK
Tema: Segmentacijom do dodatnog znanja
 
Predavač: Milan Drakulić, Asseco SEE
Tema: Upoznajte klijente – od neizvesnosti do rezultata
 
Predavač: Gordana Đanković, Telesign
Tema: Pregled Data Mining tehnika za detekciju prevara počinjenih putem internet i telekomunikacionih mreža
 
Osim govora, na Data Science Conference, naši gosti moći će da posete štandove renomiranih kompanija, koje su podržale projekat i ostvare buduće poslovne kontakte.
 
Za više informacija o samoj Konferenciji posetite 
 www.facebook.com/DataSciConference
 
ili se prijavite za newsletter na sajtu:  
www.datasciconference.rs
 

Institut savremenih nauka
 
Institut savremenih nauka je nevladino, neprofitno i apolitično udruženje. Naš tim se sastoji od entuzijastičnih, mladih osoba koje imaju višegodišnje iskustvo u realizaciji projekata, koje se ogleda u preko 200 realizovanih projekata u oblasti omladinskog, naučnog i edukativnog sektora.

Komentari