DANAS JE MEĐUNARODNI DAN UNICEF-a

Dom omladine Beograda čestita UNICEF-u i Ujedinjenim nacijama višedecenijski uspešan trud i angažman na unapređenju prava dece u svetu, podsećajući da su ljudska prava za sve nas, bez obzira na pripadnost. Na današnji dan, 11. decembra 1946. godine, na Osnivačkoj skupštini Ujedinjenih naroda formiran je UNICEF, Međunarodni fond za decu i omladinu. 

 

 

 

Dom omladine Beograda kroz svoj obrazovni rad ispunjava i društveno odgovornu misiju, organizujući različite aktivnosti i inicijative, omogućavajući svim građanima a prevashodno omladini ravnopravno učešće u svim segmentima života, samim tim i u kulturnim  i obrazovnim programima, promovišući jednakost i slobodu za sve.

 

Dom omladine Beograda je tokom 2013/2014. godine intezivirao obrazovne programe namenjene mladima a učenici osnovnih i srednjih škola kao i studenti su u prilici da tokom cele godine potpuno besplatno učestvuju u brojnim radionicama i predavanjima na različite teme.

 

Osnovan 11. decembra 1946. godine, Unicef (United Nations International Children’s Emergency Fund) je međunarodni fond za decu i omladinu, koji se brine o kvalitetu njihovog životnog standarda. Finansira se u celosti dobrovoljnim prilozima vlada i fondacija, kao i firmi i građana.

 

Unicef promoviše prava i dobrobit svakog deteta u 190 zemalja i teritorija, a posebno se fokusira na dosezanje one dece kojima je pomoć najpotrebnija.

Komentari