CHANGEOVER FESTIVAL 2023. CHANGEOVER FESTIVAL 2023.

Drugo izdanje Changeover festivala, četvorodnevnog multižanrovskog muzičkog festivala sa preko 50 izvođača predstavnika nove evropske muzičke scene održaće se od 11. do 14. oktobra na različitim lokacijama u srcu Beograda. 

 

Na prethodnom izdanju festivala predstavljen je deo nove evropske muzičke scene, sa nastupima Bendika Giskea (NO), Opus Kinka (UK), Marine Herlop (ES), Šikse (PL), Dollkraut (NL) i mnogih drugih izvođača. Na konferencijskom delu festivalam srtučnjaci su diskutovali o uticaju pandemije na male klubove i koncertne lokacije, doprinosu noćnog života i osnovnim principima modernih muzičara. Prvo izdanje Changeover festivala privuklo je preko 2500 posetilaca.

Ove godine format festivala se menja: glavni fokus biće usmeren na kuratorske programe osmišljene od strane stručnjaka i muzičara iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Velike Britanije i drugih zemalja. Izbor kuratora ove godine doneće novu dimenziju i raznolikost muzičkom profilu festivala.

Sa preko 50 izvođača i 30 delegata, festival će posetiocima prikazati inovativno stvaraštvo kako već dobro poznatih, tako i muzičara u usponu koji dolaze iz svih krajeva Evrope. Ovi muzički pioniri predstaviće svoje eksperimentalne projekte koji pokrivaju različite žanrove u društvu nekih od vodećih savremenih izvođača. Stručnjaci iz muzičke industije, uključujući novinare, vlasnike klubova i izdavačkih kuća, organizatori festivala i drugi, imaće priliku da učestvuju u otvorenim diskusijama na savremene teme iz sveta muzike.

 

Muzički program

Neki od prvih najavljenih izvođača su Giant Swan, elektronski duo iz Bristola; Horse Lords, perspektivni novitet na art rok sceni Baltimora; Soyuz, kultni hip-hop sastav iz Minska, producentkinja i vokalistkinja švajcarsko-nepalskog porekla Aiša Devi, psiho-surf instrumentalna grupa iz Londona – Japanese Television, novajlija reper iz Azerbejdžana – Fardi i desetine drugih bendova iz raznih gradova različitog žanroskog opredeljenja koje je nemoguće sve navesti u jednom pasusu.

 

Line-up:

Giant Swan

Aisha Devi

The KVB

Soyuz

Horse Lords

Nappy Nina

3H Company

Jazzbois

Omni Selassi

Igralom

OXY (COH & Sasha Galianov)

Mai Mai Mai

Yegor Zabelov

Šumski

Haiku Garden

Gnoomes

Vex

Marzahn

Left for pleasure

Seminar

Celldöd

Sujevera

Blankenberge

T.G.T.B.

Galatheia

Dima Midborn

Bitcevsky Park

Izleti

Jesss

Headhop

s0.any

 

 

 

Kuratori: 

Kino Šiška

Brandon Rosenbluth

Kalabalik

i drugi

Ulaznice

Komentari