[INTERVJU] Boris Jovanović, bend GUNJ: “Za album ima vremena”

Poslednji julski vikend na Zidiću počinje koncertom sastava Gunj, u petak 29. jula od 20 časova na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda. Bend svira instrumentalni fank-džez i vokalni rok, a u susret predstojećem nastupu popričali smo sa osnovačem i gitaristom Gunja, Borisom Jovanović.

Gunj je osnovan pre skoro dvadeset godina, ali tek od 2013. godine nastupa u stalnom sastavu, recite nam nešto više o tome kako se bend razvijao od tada, kako ste se okupili u ovom sastavu i ko su članovi?
Boris Jovanović:
U skladu sa mogućnostima i vremenom grupa vežba i sprema se za nastupe na festivalima. Igrom slučaja sam upoznao bubnjara i on je pozvao basistu i klavijaturistu. Od tada bend nastupa u sastavu Boris Jovanović, gitara; Nenad Andonovski, klavir, harmonika; Oktavijan Bunđa,bas gitara; Neša Majstorović Čkalja, bubnjevi.

Svirate instrumentalni fank-džez i vokalni rok, postoje li muzički uzori koji su bitno uticali na vaše stvaralaštvo?
Boris Jovanović:
Uzori su nam Smak, Leb i sol, Azra, Ekatarina Velika, Chris Rea, George Benson, itd.

Prvi put nastupate na letnjoj sceni Doma omladine Beograda u okviru serijala Koncerata na Zidiću, kakav repertoar pripremate za publiku i šta očekujete od nastupa na Platou Milana Mladenovića?
Boris Jovanović:
Pripremili smo program koji se sastoji od desetak instrumentala. Ovaj koncert nam je odlična prilika da se predstavimo beogradskoj publici.

Kakvi su planovi benda za naredni period? Planirate li da objavljivanje albuma?
Boris Jovanović
: Planiramo nastupe po džez-rok festivalima i objavljivaćemo instrumental po instrumental na online medijima za pocetak. A za album ima vremena.

Komentari