Boban Jevtić, filmski urednik DOB-a dobitnik Sterijine nagrade za kritiku

Dugogodišnji filmski urednik Doma omladine Beograda, Boban Jevtić dobitnik je nagrade za pozorišnu kritiku 58. Sterijinog pozorja. Ovu odluku jednoglasno je doneo žiri u sastavu Svetislav Jovanov, Nina Popov i Slobodan Obradović, a Jevtiću je nagrada dodeljena za tekst kritike “Prazna recitovanja” (o predstavama Zoran Đinđić, Ubiti Zorana Đinđića, Opomena i Konstantin), objavljen u NIN-u. Sterijina nagrada za pozorišnu kritiku “Miodrag Kujundžić” zajednička je nagrada Sterijinog pozorja i redakcije novosadskog “Dnevnika”.

 

Kolektiv Doma omladine ponosan je na svog kolegu Bobana Jevtića i javno mu upućuje iskrene čestitke. Ova ugledna nagrada svojevrsno je priznanje i kvalitetu filmskog programa naše kuće, budući da se kritičko mišljenje kolege Jevtića reflektuje na program koji uređuje.

Sterijine nagrade svečano će biti uručene večeras na sceni Pera Dobrinović SNP-a gde će potom, u čast nagrađenih na Sterijinom pozorju, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke izvesti predstavu Hasanaginica, Ljubomira Simovića u režiji Olivere Đorđević.

 

Boban Jevtić (1969), diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Radio je kao organizator na festivalu MOLDIST, Ukrajna, 36. BITEF-u, kao copy righter u agenciji PUBLICIS, glavni i odgovorni urednik magazina „Yellow Cab“.  Završio je kurs Menadžment u kulturi koji je organizovalo Francusko ministarstvo kulture 2002 godine. Radio je na više pozorišnih predstava („Hamlet“ Narodno pozorište, „U samoći pamučnih polja“ Beton hala), autor je nekoliko TV emisija (Yellow Cab, 92 priče o Beogradu, Šta jedemo), TV filma („Sajmište – istorija jednog logora“), scenarista pilot epizode serije „Šesto čulo“, koscenarista filma „Četvrti čovek“. 

Član je saveta Festivala autorskog filma i BELDOKS-a. Bio je pozorišni selektor BELEF festivala 2007. godine.

Redovno objavljuje pozorišne kritike u nedeljniku NIN. 

Od 2005. godine je filmski urednik Doma omladine Beograda.

Komentari