Besplatna radionica za decu “IzLET na Mesec”

U okviru predstojećeg “Meseca sletanja na Mesec” koji Dom omladine Beograda organizuje tokom juna i jula, a u čast 45 godina od sletanja na Mesec Misije Apolo 11, i proslave 50 godina Doma omladine Beograda, u subotu, 21. juna sa početkom u 14 sati u prostoru Američkog kutka Doma omladine Beograda biće organizovana besplatna radionica “IzLET na Mesec”

BROJ MESTA ZA UČEŠĆE NA RADIONICI JE POPUNJEN! SVI PRIJAVLJENI NA VREME, BIĆE OBAVEŠTENI MEJLOM O UČEŠĆU. OSTALE ZAINTERESOVANE POZIVAMO DA POSETE IZLOŽBU “POVEDI ME NA MESEC”!

Specijalna ekskluzivna gošća na radionici biće astronautkinja Marša Ajvins, koja u svojoj karijeri ima više svemirskih misija i mnogo sati staža provedenih u Kosmosu. Ovo je jedinstvena prilika za decu da sretnu pravu astronautkinju.

 Programom radionice rukovodiće Mina Simić, grafički dizajner i Višnja Vujović, arhitekta i scenograf, koje su u okviru Astro vikenda realizovale radionicu “Napravi svoj Svemir”.


Dom omladine Beograda poziva svu zainteresovanu decu između 6 i 10 godina da učestvuju u realizaciji radionice. Program će biti koncipiran tako da učesnici interaktivno, na što kreativniji način, saznaju što više o Mesecu, misiji Apolo 11, Sunčevom sistemu, Mlečnom putu i ostalim astrofizičkim i astrobiološkim pojmovima koji su najmlađima možda apstraktni i nedovoljno poznati.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na mejl radionice@domomladine.org. U naslovu mejla potrebno je navesti “IzLET na Mesec”, a pored osnovnih informacija o detetu (ime, prezime, uzrast), neophodno je dostaviti kontakt telefon roditelja . Broj mesta je ograničen, a za učešće u radionici nije potreban nikakav dodatni materijal. Rok za prijave je petak, 20. jun, svi na vreme prijavljeni će biti obavešteni majlom, a lista spisak imena dece biće objavljena tokom dana na Fejsbuk strani i internet sajtu Doma omladine Beograda.

Ova radionica je deo “Mesec dana sletanja na Mesec” partnerskog projekta Ambasade SAD i Doma omladine Beograda. Svi polaznici će po završetku radionice obići i izložbu “Povedi me na Mesec” Muzeja istorije Jugoslavije i Doma omladine Beograda, u Holu Velike sale, koja predstavlja ekspomate svemirskih ekspedicija i poklone Josipu Brozu Titu, kroz kompletnu priču o misiji Apolo 11.

Komentari