Beogradska nedelja umetnosti: BNU 2015.

Beogradska nedelja umetnosti održaće se ove godine po peti put pod sloganom „B kao Beograd“ u periodu od 19. do 26. juna na nekoliko lokacija u Beogradu.
„Sa ciljem da edukujemo omladinu organizovali smo besplatne radionice iz oblasti umetnosti i kulture koje će se održati u Domu omladine, UK Parobord i Ateljeu Milene Čvorović“ istakla je Milica Spasojević direktorka festivala. 

„Želimo da Beograd postane prestonica kulture i umetnosti, da na svakom koraku nailazimo na umetnička dela i da svakodnevno slavimo umetnost“, objašnjava Milica Spasojević.

 

Pored edukativnog programa biće organizovan revijalan i dečiji program koji će takođe biti besplatan za sve sugrađane. U okviru revijalnog programa biće održana modna revija „Young Walk“, umetnička instalacija „City box“ kao i proslava Svetskog dana muzike. Dečiji program biće održan u nedelju 21. juna u Beogradskom Zoološkom vrtu i namenjen je deci predškolskog uzrasta.
 

Besplatne radionice u Domu omladine Beograda
(20 – 26. jun 2015)

 
U okvoru Beogradske nedelj umetnosti, u cilju edukovanja mladih, u Domu omladine biće održane besplatne radionice za osnovce, srednjoškolce i studente.
 
HIP-HOP KOREOGRAFIJE
Plesna radionica biće održana u periodu od 20. do 26. juna.
Moderator ove radionice je Milica Ilić, plesač, koreograf i predavač. Tokom višegodišnjeg plesnog iskustva, Milica je osvojila mnogobrojne državne i internacionalne nagrade. Član je ekipe „2hot4stage“ kao i kluba „Dance factory“.
 
ELECTRO DANCE
Plesna radionica biće održana u periodu od 20. do 26. juna.
Moderator ove radionice je Ilija Đoković i član je ekipe „2hit4stage“ gde drži treninge. Učestvovao je na više betlova na kojima je osvajao zavidne pozicije.
 
KRUMP
Plesna radionica biće održana u periodu od 20. do 26.juna.
Moderator ove radionice je Miroslav Bogosavljević Kića
 
B-BOYING
Plesna radionica biće održana u periodu od 20. do 26. juna.
Moderator ove radionice je Aleksandar Marković Lex koji ima desetogodišnje plesno iskustvo. Tokom višegodišnjeg bavljenja plesom Aleksandar je učestvovao na mnogobrojnim takmičenjima svetskog karaktera.
 
LOCKING & POPPING
Plesna radionica biće održana u periodu od 20. do 26. juna.
Moderator ove radionice je Nikola Gavrilović koji je plesom počeo da se bavi pre pet godina. Član je plesne ekipe „2hot4stage“ i predstavnik je najređeg plesnog pravca.
 
Na radionice se možete prijaviti slanjem biografije i motivacionog pisma na mejl office.bnu@gmail.com sa naznakom na koju radionicu se prijavljujete.

Komentari