Bend Bunny&Edge: VREME JE ZA HAPPY TIME!

Pravo osveženje na domaću muzičku scenu donosi zvuk benda Bunny&Edge. Razdragana i poletna muzika koja mami na ples, veseli tekstovi, kombinacija različitih žanrova, pre svega džeza i popa, ali i odlični muzičari su ono što ovaj sastav čini interesantnom pojavom. Njihov debi album Happy time biće premijerno predstavljen na solo koncertu u Klubu Doma omladine 15. juna od 21 čas.

Karte za koncert se mogu nabaviti na blagajni DOB-a i preko prodajne mreže Eventim, po ceni od 250 dinara.

 

Ukoliko želite da pobegnete od sumorne svakodnevnice i problema, pravi način za to je pozitivna muzika benda Bunny&Edge. Zvuk gitare, klavira, trube, trombona, flaute i bubnja pomešani sa fantastičnim vokalima iznedrili su nešto sasvim novo. Jedanaest kompozicija debi albuma, koji je okupio već iskusne muzičare, sigurno će naći put do publike.

 

Koncert je povod za razgovor sa kompozitorom i aranžerom, Ivicom Stjepanovićem, frontmenom grupe. U prestonici, Stjepanović je poznat po mnogobrojnim kompozicijama koje je radio za filmove (Srodne duše, Mali oglasi, Ma, nije on takav), pozorišta (Madlenijanum, Jugoslovensko dramsko pozorište, Bitef teatar) i multimedijalne performanse.

 

“Koncert u DOB – u je prvi zajednički nastup grupe Bunny&Edge. Veoma se tome radujem, pošto i programski i tehnički Dom omladine odgovara našem konceptu. Ovaj album sam pravio u akustičnoj  formi. Želeo sam da eliminišem bilo kakav elektronski modifikovan zvuk koristeći samu prirodnost instrumenata. Upravo iz tog razloga sam okupio vrhunske muzičare koji su, svako svojim instrumentom i muzičkim iskustvom doprineli realizaciji albuma Happy Time. To je prvi album koji sam želeo da objavim, iako sam pre njega napravio još tri albuma. Ranije nisam objavljivao jer nisam mislio da je pravo vreme. Sada je, čini mi se, pravi trenutak za objavljivanje ovih pesama“ kaže Ivica Stjepanović.

 

Stil benda Bunny&Edge Stjepanović definiše kao Acoustic Street Music. To je savremena muzika koja sadrži elemente tradicionalnih ritmova, džeza i popa. Po njegovim rečima melodije numera su nastale preuzimanjem i oblikovanjem zvuka svakodnevne komunikacije. „Ritam, govor, pokret i naizgled obične situacije kombinujem stvarajući muzičku kompoziciju različitih muzičkih žanrova koji se međusobno dopunjuju”, kaže on.

 

Šaljiv i dvosmislen pogled na ljubav pre svega, ali i život uopšte, uočava se i u vedrim tekstovima koje je pisala multimedijalna umetnica Snežana Arnautović.
“Namerno sam izostavio mračne teme u ovom opusu. Smatram da sve važne stvari u životu, ma koliko one bile teške mogu da se prikažu kroz onu duhovitu stranu. Na taj način upravo šaljem poruku koja je univerzalna i tiče se samog života i kvaliteta življenja, sa posebnim akcentom na radost kao nešto što često zaboravljamo”, ističe Stjepanović.

 

Bend osim Ivice Stjepanovića, koji u bendu svira kontrabas, čine i: Predrag Milutinović (bubanj), Nikola Stajić (gitara), Vladimir Milenković (klavir), Miloš Nikolić (truba), Mladen Lukić (trombon), Saša Gnus (flauta i klavijature), Aleksandra Bijelić (vokal), Nela Kaluđerović i Zorica  Milenković (prateći vokali).

 

Na pitanje šta publika može da očekuje na koncertu u Domu omladine frontmen grupe Bunny&Edge odgovara: “Koncert će se održati u Klubu Doma omladine koji raspolaže svom tehničkom opremom potrebnom da bi se napravio dobar vizuelni utisak. Posebnu pažnju ćemo posvetiti kostimima i dizajnu svetla. Publiku očekuje sigurno dobro raspoloženje i kvalitetna svirka!”

 

 

 

BUNNY AND EDGE: DUCKY DUCK

Komentari