BELGRADE PHOTO MONTH: PREGLED PORTFOLIJA ─ OTVORENI POZIV

U okviru drugog izdanja Beogradskog meseca fotografije pripremili smo jednu sesiju koja će biti posvećena pregledu portfolija. Svaki ocenjivač će raditi sa 8 kandidata (20 minuta po kandidatu). Oni će ocenjivati štampane fotografije. Pregled portfolija će biti održan 9. aprila 2017. godine u 10 časova u Domu omladine Beograda. Istog dana, posle 15 časova, će biti otvorena vrata za sve posetioce koji su zainteresovani da pogledaju radove učesnika.


Uslovi za prijavljivanje

Kandidati bi prvo trebalo da pročitaju informacije o kustosima/ocenjivačima koje ovde mogu naći, kako bi saznali više o izboru kustosa za ovogodišnji pregled portfolija i da bi izabrali one čiji profil najviše odgovara prirodi njihovih fotografija.

Molimo vas da vaše prijave šaljete na adresu info@belgradephotomonth.org sa nazivom mejla “2017 Pregled portfolija, ime kustosa ili ocenjivača”

 

Šta poslati

Jedan PDF koji se sastoji od kratakog CV-a i portfolia, ne više od 11 stranica (slike 72 dpi). CV bi trebalo da bude napisan na jednom od jezika koji govori ocenjivač kojeg ste izabrali. Ukoliko želite da vaše radove pregleda više od jednog ocenjivača, morate da pošaljete zasebnu prijavu za svakog od njih.

Rok za prijavu je  12. mart u ponoć, po srednjoevropskom vremenu. Svaki ocenjivač će napraviti konačan izbor umetnika. Prihvaćeni kandidati će povratnu informaciju i potvrdu učešća dobiti najkasnije 17. marta.

Uslovi za prijavljivanje su dostupni na sajtu: www.belgradephotomonth.org

Dodatne informacije u vezi sa formularom ili podnošenjem prijava mogu se dobiti putem mejla: info@belgradephotomonth.org ili na broj telefona : +381638006371

Bez Kotizacije

 

Kustosi Ocenjivači


IVANA TOMANOVIĆ

IVANA TOMANOVIĆ MA, je vanredni profesor na Akademiji umetnosti univerziteta u Novom Sadu i Akademiji umetnosti u Beogradu, gde predaje fotografiju na katedri za likovne umetnosti – smer fotografija.
Redovno drži predavanja o vizuelnoj estetici fotografije i učestvovala je na brojnim panel diskusijama na raznim festivalima, radionicama i konferencijama posvećenim fotografiji i vizuelnoj umetnosti. Tokom 14 godina bila je urednik časopisa za fotografiju – ReFoto, Beograd, gde je do sada objavila preko tri stotine članaka. Ivana je napisala brojne tekstove za kataloge, knjige, novine… Bila je selektor i organizator brojnih fotografskih izložbi, urednik foto-monografije Dragoljub Tošić – fotografija, sarađivala je na dve knjige o fotografiji i na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Organizovala je fotografske radionice i predavanja. Bila je član upravnog odbora sajma fotografija u galeriji Artget, Beograd, i član Nacionalnog komiteta za izbor festivala Rovinj Photodays.
Tokom 2016. godine radila je kao umetnički direktor u galeriji Artget, Beograd.
Jezici za komunikaciju: srpski, engleski i češki

NIKOLA LAULIEV

NIKOLA LAULIEV PhD, je vanredni profesor na Muzičkoj akademiji plesa i umetnosti u Sofiji. Glavni predmeti koje predaje su savremena fotografija, kompozicija i narativna fotografija kao i foto teoriju i analizu na Nacionalnoj akademiji pozorišnih i filmskih umetnosti u Sofiji. Od 2010. godine je načelnik odeljenja za primenjenu umetnost.
Umetnički direktor godišnjeg festivala International Meetings of photography, Plovdiv. Portfolio konsultant, kustos na brojnim izložbama u Bugarskoj i inostranstvu. Predsednik žirija na Foto bijenalu 2013. godine u Novom Sadu.
Kustos izložbi poznatih fotografa: Stojan Kerbler, prof. Branimir Karanović, Rade Milisavljević, Pola Muhr. 2012. godine je organizovao veliku kolektivnu izložbu studenata iz Beograda i Novog Sada – Ema Sabo, Luka Klikovac, Maria Zindović, Milica Mrvić, Mina Šarenac, Nemanja Maraš, Zelko Mandić, Marija Erdelji, Jovan Reljić i Luna Jovanović.
Jezici za komunikaciju: bugarski, srpski, fransucki i engleski


NATASHA CHRISTIA

NATASHA CHRISTIA je samostalna spisateljica, kustoskinja i edukatorka koja živi i radi u Barseloni. Takođe radi kao konsultantkinja iz oblasti kolekcionarstva i stručnjak je za prodaju umetničkih fotografija i foto knjiga. Njeno istraživanje se fokusira na ispitivanju i ponovnom otkrivanju dominantnih narativa putem novih tumačenja arhivskih kolekcija, ukrštanja fotografije, filma i knjige fotografija i dijaloga između avangardne fotografije 20. veka i savremenih oblika izražavanja koji se često nazivaju post-fotografijom.
Tokom novembra 2015. godine je bila gost urednik na Read or Die sajamu izdavača u Barseloni. Bila je kustos na DocField, festival za dokumentarnu fotorgrafiju 2016. godine pod naslovom Evropa: Lost in Translation.
www.natashachristia.com
Jezici koje govori: engleski, grčki i španski

BRANIMIR KARANOVIĆ

BRANIMIR KARANOVIĆ (Beograd, 1950), diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti 1974. u klasi prof. Božidara Džmerkovića u Beogradu. Magistrirao grafiku 1976. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Marka Krsmanovića. Od 1978. do 1997. profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od 1996. Profesor fotografije na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafikom i fotografijom. Aktivno izlaže grafike i fotografije na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu od 1974. godine.
Priredio je više autorskih izložbi fotografija i grafika domaćih i stranih autora u Beogradu, Solunu, Novom Sadu i Čačku.
Gostovao je kao ocenjivač portfolia na foto festivalima u Bratislavi, Solunu i Plovdivu.
Jezici za komunikaciju: srpski i engleski

LAURE MAUGEAIS

LAURE MAUGEAIS (Chamonix, 1980) je fotograf i umetnički direktor SHOOT! foto festivala u Chamonix-Mont-Blanc, Francuska.
Kao autorka, uvodi temeljan rad u likovno stvaralaštvo, čvrsto ukorenjen u sadašnjosti. Njena dela su prevashodno fokusirana na koncepte identiteta i teritorije i na njihovo međusobno reflektovanje.
Kao pedagog, ona obrazuje javnost kako da otkrije ili produbi svoja znanja o fotografiji. Osnovala je nevladinu organizaciju za vizuelno obrazovanje Image Temps u Chamonix-u.
Radeći kao umetnički direktor bijenalnog foto festivala SHOOT! i kao kustos izložbi, razvila je i scenografske veštine.
Jezici za komunikaciju: francuski i engleski

* Lista kustosa je podložna promeni, molimo Vas da pratite našu internet stranicu

Komentari