ANDRIJA BOJANIĆ NOVI V.D. DIREKTOR DOMA OMLADINE BEOGRADA

Skupština Grada Beograda, na sednici održanoj 20. juna 2023. godine, imenovala je Andriju Bojanića za vršioca dužnosti direktora Doma omladine Beograda, a na funkciju je stupio 4. jula.

Andrija Bojanić, foto DADOV

Andrija Bojanić (1980) na Fakultetu političkih nauka u Beogradu stekao je diplomu politikologa za međunarodne poslove, a potom završio i master studije politikologije. Trenutno je na doktorskim studijama Fakulteta za primenjenu bezbednost. Pri Fondaciji Fridrih Ebert završio je kurs primenjene diplomatije.

Od 2015. godine bio je zaposlen u Gradskoj upravi Grada Beograda, najpre kao pomoćnik sekretara za kulturu, a od 2017. godine, kao viši savetnik, obavljao je dužnost rukovodioca Sektora zaštite kulturnih dobara i savremenog umetničkog stvaralaštva.

Član je radne grupe za organizaciju Dana evropske kulturne baštine (od 2016.) i član Odbora Međunarodnog beogradskog sajma knjiga (od 2017.). Od  2020. godine je član Upravnog odbora Muzeja Nikole Tesle, a od ove godine i član Odbora Međunarodnog takmičenja muzičke omladine Beograda.

Andrija Bojanić funkciju v.d. direktora Doma omladine Beograda preuzeo je od Nenada Dragovića, koji je na toj poziciji bio od juna 2015. godine.

 

Komentari