Izložba: WALKING WITHIN … BEOGRAD

Umetnici: Carla Bobadilla, Carla Degenhardt, Romana Hagyo, Maria Hubinger, Leonie Lehner, Michael Lobgesang, Silke Maier-Gamauf, Edith Plattner, Smilja Ignjatović, Bojan Jovnović, Biljana Veselinović, Milena Putnik. Organizacija: nKA i DOB.
WALKING WITHIN … BEOGRAD, u izvesnom smislu je drugi deo programa umetničke radionice koja se održala prošle godine u avgustu, u Beogradu i prezentirala u Magacinu u Kraljevića Marka 4.

Grupa umetnika iz Austrije, Nemačke i Beograda, prema zadatoj temi kretala se Beogradom i pronalazila najinterasantnije motive koji su ih na razne načine provocirali da se izvedu na licu mesta i da budu dokumnentovani: fotografijom, videom, performansom, direktnim instalcijama.
Finalni momenat bila je prezentacija u Magacinu, gde je svako prikazao izabrani motiv i objasnio zašto i kako ga je dokumentovao.

Svi motivi su bili veoma interesantni i na vrlo poseban način izvedeni. Sami umetnici unutar svojih radova napravili su veliki progres u koncepcijskom i izvođačkom smislu… Obogaćene su slike Beograda i data je jedna nova dimenzija viđenja i značenja pojedinih prepoznatljivih amblema ovog grada.

Nova postavka repetira projekat u celini, u zakljčulnoj formi, gde je svako pojedinačno istraživanje dobilo autorsku obradu na nivou postavke i prateće publikacije.

Komentari