Шминкенбал – Face Art Party

Поводом прославе Међународног дана студената организација Србија за младе и Дом омладине Београда вас позивају на тематски догађај под називом Шминкенбал – Face Art Party. Идеја је да се овај значајни датум за студенте обележи кроз креативан израз младих, маштовитим осликавањем лица, а у самом ДОБ-у то ће биће омогућено стране студената сликарства и примењених уметности. На Шминкенбалу ће наступити ди-џеј извођачи: The Beatshakers, Witchy, Me High Low, Aćim/Selected DJ’s, Maria Almeida.

 

 

The Beatshakers – један од најпознатијих домаћих дуо ди-џеј извођача, њихов први сингл “Ma Cherie” објављен 2009. године убрзо је постао хит године у Србији на неколико радио станица. Три године касније верзија “Ma Cherie” која је направљена са DJ Antoinе-ом постала је један од највећих светских хитова у 2012. години. “Ma Cherie” освојио је прво место у скоро свакој земљи на Itunes-u sa preko 23 прегледа на Youtube-у. У међувремену The Beatshakers-и су у Србији објавили два сингла “Prisoner” који је освојио прво место на MTV Adria листи као и “Who’s gonna stop me now” са једном од најпознатијих српских поп певачица. Подршку Beatshakers-има пружиће клупски ди-џејеви Me High Low и Aćim/Selected DJ’s.

Witchy – Наступала је у свим познатим београдским клубовима, на фестивалу EXIT и ван граница наше земље. Њен сет прожимају разни правци електронске музике, од deep housa, techno housa, progressiva, па све до minimala – све то упаковано је у савршен микс у коме се не осети разлика у музичким правцима и који публику не оставља равнодушном. Делила је пулт са познатим домаћим и страним ди-џејевима. Своју невероватну енергију и позитивне вибрације преноси на публику кроз своју музику, појаву и кроз свој осмех.

Специјалан гост Шминкенбала биће DJ Maria Almeida из Бразила. Полу Бразилка, полу Португалка, са тренутним пребивалиштем у Србији, ди-џеј и продуцент Мариjа Алмеида је једно од најпознатијих имена бразилске клупске сцене од 2007. године, када је кренула као резидент ди-џеј и “Go East” пројекта: прве журке у Бразилу искључиво посвећене балканским ритмовима. Од тада, наступала је у многим познатим клубовима у Бразилу, као и на многим фестивалима ван Бразила, у које спадају и EXIT (2010. и 2011.), Дани Бразила (2011. и 2013.), Eko Fest (ЦГ, 2010), Bilkent fest (2011, Турска). Данас, у својим сетовима Марија експериментише са низом звукова, меша бразилске тактове са балканским, изворне мелодије са електронским, тако представљајући сјајну мешавину ритмова и култура Балкана и Бразила.

Програм почиње од 22 часа, а цена улазнице од 300 динара у претпродаји може се купити на свим продајним местима Eventima до четвртка 14. новембра, док ће у петак и суботу изности 400 дин. У суботу се улазнице могу купити до 22 часа.


Међународни дан студената обележава се у знак сећања на 17.11.1939. када су нацисти погубили 20 чехословачких студената који су демонстрирали против окупације. Више од 1200 студената тада је одведено у концентрационе логоре, а домови и универзитет претворени у касарне. Овај дан је симбол борбе за демократско обазовање и друштво.

 

Организација Србија за младе истовремено обележава и свој други рођендан и овим догађајем најављује дугорочну сарадњу са Домом омладине Београда на пољу повећања квалитетних дневних и вечерњих садржаја у ДОБ-у.

Komentari