Zabranjeno pušenje o koncertu i izložbi u DOB-u

Nakon tri godine, Zabranjeno pušenje će održati solo koncert u Domu omladine, 29. novembra – na dan 69. zasedanja Avnoja i udaranja temelja državi koje više nema.

Koncert u Domu omladine je specifičan po tome što će biti ispraćen izložbom Novog primitivizma u holu Doma omladine, čija će postavka trajati od ponedeljka 26. novembra do dana koncerta.

Bend je nedavno imao jedan nastup nastup festivalskog karaktera u Beogradu – u okviru ovogodišnjeg “Beer festa”, kada je oko 130.000 posetilaca pevalo njihove najveće hitove: “Koncerti kao što je ‘Beer Fest’ neponovljivi su momenti u svačijoj karijeri, ne svira se svaki dan pred 150.000 ljudi. Nastupi u manjim dvoranama, s druge strane, imaju tu draž da dolazi uglavnom naša publika koja poznaje puno veći dio repertoara i takvi koncerti su mnogo raznovrsniji i samim tim interesantniji.Puno je teže nastupati pred poznavaocima ‘imena i djela’, ali zato uspjeh na takvim koncertima ništa manje ne raduje bend od nastupa na mega koncertima kao sto je onaj ljetos na Ušću”, kažu članovi benda.

Koncert u Domu omladine je specifičan po tome što će biti ispraćen izložbom Novog primitivizma u holu Doma omladine, čija će postavka trajati od ponedeljka 26. novembra do dana koncerta. Na pitanje kakvu reakciju očekuju od publike povodom ove izložbe, Dario Vitez je kratak: “Da me više ne pitaju kako je to nekad bilo.”

Novi materijal je u pripremi: “Pa, upravo smo onom našem pjesniku alkoholičaru, koji nas već godinama snabdjeva megahitovima odnjeli sto eura i bocu  pelinkovca, tako da ovih dana očekujemo njegove prve radove. Ovaj put smo ga snabdjeli i dnevnim novinama, tako da se pored naših poznatih ljubavnih tema, može očekivati i dosta politički angažovanih pjesama sa socijalnom tematikom. Šalim se… Novi CD je negdje na pola puta, a prvi singl će se pojaviti u aprilu”, kaže Dario.

On ne veruje da čovek vlastiti identitet i samopoštovanje može pronaći izvan sebe i da mu u tome može pomoći bilo koja ideologija ili muzički pravac, ali navode stihove koje je Elvis J. Kurtović svojevremeno zabeležio: “Ne vjeruj šta ti kažu lideri i vođe, ne vjeruj šta ti kažu popovi i hodže, samo dugme na radiju ti odvrni jače i poslušaj tiražne narodne pjevače”, zaključuje Vitez.

Pozivamo sve pionire i pionirke, radne ljude,  građane i seljake da od 26.11. do 29.11. najpre posete izložbu Novog primitivizma, a potom da ugođaj upotpune 29. novembra u 21 čas u Amerikani i zajedno sa grupom Zabranjeno pušenje obeleže veliki 69. Dan Republike!

 

Ulaznice su u podaji po ceni od 1200 dinara, a na dan koncerta na ulazu u Dom omladine cena ulaznice biće 1400 dinara. Ulaznice se prodaju u Felix Shopu i na svim prodajnim mestima Eventima.

 


Komentari