VOĐENJE KROZ IZLOŽBU „TURBO FRAGILE“ MILICE MIJAJLOVIĆ ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ „TURBO FRAGILE“ МИЛИЦЕ МИЈАЈЛОВИЋ

Povodom aktuelne izložbe „Turbo Fragile“ u Galeriji Doma omladine Beograda biće organizovano vođenje kroz izložbu sa gošćom Majom Ćirić, autorkom teksta u katalogu, i razgovor sa autorkom Milicom Mijajlović, u sredu 5. juna sa početkom u 17.30 časova.

Foto: Stanislav Milojković

Izložba „Turbo fragile u Galeriji Doma omladine Beograda traje do 9. juna 2024. i sastoji se od serije slika većih i manjih formata i video rada. Ova izložba predstavlja nadogradnju teme i radova kojima se autorka bavi u poslednjih nekoliko godina. Naziv serije slika inspirisan je internet mimom „Girlhood is a spectrum”. Za autorku ovaj izdvojen mim ne predstavlja prolaznu senzaciju, već podsticaj za opsežnije istraživanje i tumačenje onoga šta sve jedna žena može biti u kontekstu kompleksnih, traumatičnih i često kontradiktornih narativa.

Više informacija o izložbi:

Izložba “TURBO FRAGILE” Milice Mijajlović

Milica Mijajlović (1993, Beograd) je multidisciplinarna umetnica koja je završila osnovne studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju 2017. godine i magistrirala na Akademiji umetnosti, dizajna i arhitekture u Pragu 2020. godine.

Foto: Stanislav Milojković

Samostalno je izlagala u Budimpešti, Pragu, Beogradu, Bratislavi i Ljubljani, kao i kolektivno širom Evrope. Milica je dobitnik „Milčik“ nagrade 2023. godine za mlade savremene umetnike, a njeni radovi su predstavljeni u više međunarodnih umetničkih časopisa, uključujući ArtTribune, Kuba Paris, Easttopics, Nonfiction, AQNB i dr. Trenutno živi i stvara u Beogradu.

Maja Ćirić je nezavisna kustoskinja i umetnička kritičarka, opsežnog internacionalnog iskustva, kao i dobitnica brojnih nagrada.

Komentari