Vođenje kroz izložbu “DEKODIRANJE SEĆANJA” Nine Todorović

Nina Todorović, autorka izložbe DEKODIRANJE SEĆANJA i Ivan Stanić, kustos Muzeja nauke i tehnike, autor teksta za katalog izložbe, u petak, 22. marta 2019. u 18č vodiće publiku kroz izložbu DEKODIRANJE SEĆANJA, osvrćući se na duh i auru utopijskog mesta Schlosspark Eggenberg, binarne kodove, glitch art, pitanje prelaska iz analognog u digitalno, problem digitalnog originala i digitalne kopije, mapiranje prostora i fenomene pamćenja i sećanja. Dobro došli!

 

Samostalna izložba Nine Todorović “DEKODIRANJE SEĆANJA”, koja traje do 29. marta u Galeriji Doma omladine Beograda, je direktan nastavak istraživanja koja je umetnica kroz svoje prethodne cikluse radova sprovodila na temu fenomena memorije, segmenata koji se odnose na kolektivno pamćenje i lična sećanja, na odnos analognog i digitalnog, arhive, njihov prenos u virtuelni prostor, mapiranje kao i softverske greške (glitch-art).

 

Nina Todorović rođena je u Beogradu 1973. godine. Diplomirala je 1999. na FLU, odsek slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Od 2000. član ULUS-a, sa statusom samostalnog umetnika. Magistrirala je u klasi istog profesora 2002. godine, a 2014. je doktorirala na FLU, Beograd (mentor redovni profesor dr Mileta Prodanović).

Od 1995. godine aktivno izlaže, a do sada imala 46 samostalnih i učestvovala na preko 200 grupnih izložbi, kao i brojnim likovnim kolonijama, radionicama i web projektima, u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više domaćih i međunarodnih priznanja.
Radovi joj se nalaze u stranim i domaćim muzejima i kolekcijama.

 

Komentari