VIS Zveri ove subote “na zidiću” ispred DOB-a

Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda koncerte „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića, od avgusta organizuje i subotom. Drugi bend koji se u subotnjem serijalu koncerata predstavlja publici, biće VIS Zveri. Oni će nastupiti “na zidiću” u subotu, 10. avgusta sa početkom od 20 časova. VIS Zveri je 2009. godine osnovao Bratislav Krstić – Krle kao nostalgiju iz jednog vremena i muziku tog vremena uz koju su te generacije odrastale.

Činili su ga eminentni beogradski muzičari, nekadašnji članovi  grupa kao što su: SilueteSlomljena srca, Samonikli, Lutalice, Delfini, Ribeli, San, S vremena na vreme

 

Pojavom The Beatles, The Rolling Stones i ostalih sastava, u tadašnjoj Jugoslaviji javljaju se i brojni bendovi i menjaju način života i razmišljanja mladih.

 

U početku je orkestar imao i pevačicu i zvao se “Lepotica i zveri”, a kada je ona otišla, ostale su samo “Zveri”. Vremenom su se i članovi ustalili, osnivač orkestra je nažalost preminuo, pa tako je danas VIS u sastavu: Dule Kilibarda – Dux gitara i vokal, Aleksandar Stojić – Ale ritam gitara i vokal, Dragi Rakić – Raka bubnjevi i Dragoslav Jovanović – Kići bas. Ovu standardnu četvorku često dopunjavaju klavijaturisti, saksofonisti i ženski vokali.

 

Bend neguje način sviranja ’60-ih, višeglasno pevanje, kao i repertoar tog vremena, prvenstveno popularna rok – pop muzika. Orkestar nastupa u mnogim klubovima u Beogradu.

 

 

Komentari