[VESTI NAŠIH PARTNERA] Konferencija “Novi lideri”

Privredna komora Srbije je mesto na kome se sastaju „Novi lideri 2017“. Konferencija Novih lidera, događaj kojim se tradicionalno završava projekat „Novi lideri“, održaće se 19.maja.

„Novi lideri“ je projekat koji se realizuje od 2006.godine, a nastao je usled potrebe da se promoviše omladinski aktivizam i mladi podstaknu da preuzmu ulogu lidera u svom okruženju, te budu deo promena koje žele da vide u svojoj zemlji ili svetu. „Ideja. Inicijativa. Inspiracija.“  je slogan koji opisuje put razvoja jednog lidera.

Ideja je izvor svake promene, inicijativa je neophodna kako bi se promena desila, a inspiracija je ono što jedan lider ostavlja drugima kao podsticaj.

Projekat realzuje studentska oganizacija AIESEC koja predstavlja globalno najveću mrežu studenata, povezujući studente iz preko 120 zemalja sveta. Bavi se razvojem mladih ljudi, promocijom kultura i tradicija svih zemalja sveta i razvojem mladih lidera u različitim oblastima.

 

Ovogodišnja konferencija okupiće 150 učesnika, proaktivnih mladih ljudi iz svih delova zemlje. Agenda konferencije sastoji se iz govora, predavanja i radionica. Učesnici će biti u prilici da čuju priče naših govornika, već ostavrenih lidera, onih koji su svojim radom zaslužili pažnju šire javnosti.. Pored govornika, na koferenciji ćemo ugostiti i određen broj predavača. Njihov zadatak će biti da rade sa manjim grupama učesnika, na nekom određnom društvenom problemu i zajednički predstave potencijalna rešenja. Radionice će držati kompanije koje su prepoznale potencijal mladih ljudi, njihovu kreativnost i potrebu za iskustvom. To su Delhaize, Erste Bank, Mol i Heineken.

 

Konferencija je namenjena sredjoškolcima,, studentima i svim mladim ljudima do 30 godina starosti koji prepoznaju značaj neformalnog obrazovanja i društvenog aktivizma. Prijavu možete popuniti putem linka: http://bit.ly/NewLeaders2017

 

Na fejsbuk stranici New Leaders Conference možete se informisati o svim dosadašnjim aktivnostima  na projektu, pogledati slike i priloge ili postaviti pitanje u vezi sa konferencijom. Na zvaničnom sajtu projekta možete pogledati i pročitati kako je projekat izgledao prethodnih godina.

Komentari