U nastavku DŽEZA ZA DŽ Milan Petković Trio u subotu u DOB-u

Besplatni koncerti iz serijala “DŽEZ ZA DŽ” se nastavljaju! U subotu, 12. aprila od 13h u Klubu Doma omladine nastupiće Milan Petković Trio. Koncert će biti promocija debi izdanja “Muzička kutija”, koje je upravo objavljeno za izdavačku kuću “Slušaj najglasnije” iz Zagreba. Trio nastupa u sastavu: Milan Petković – klavijature, Dejan Stojanović – bas i Ivan Cvetković – bubnjevi. Svoju muziku Milan Petković ovako predstavlja: “Čujem da naš zvuk definišu kao fuzzion, jazz-rock, acid jazz, što mislim da nije. Najčešće kažem da je ambijentalni jazz. Jedan poznanik mi je nedavno rekao: ‘Preslušao sam album nekoliko puta i doživeo ga kao neki spooky jazz.’ To mi je zvučalo kao interesantna definicija.”

Novi album je nedavno objavljen: “Sem prijatelja koji su čuli album i koji su mi preneli svoje impresije, nemam informaciju o tome kako ljudi reaguju. Čitajući neke blogove na internetu vezane za ovaj album, mogu reći samo da su mišljenja oprečna, što je valjda i normalno,” navodi Milan Petković.

 

Petković je oduševljen inicijativom Doma omladine da organizuje besplatne jazz matinee subotom popodne: “Ovaj koncept daje šansu novim autorima i široj publici dobar povod da ih čuje. Termin je takođe jako zanimljiv i verujem da svi oni koji vole jazz uživaju u ovim popodnevnim session-ima.”

 

Bend za sada nema ustaljene lokacije na kojima svira, ali u planu su česti nastupi: “Sada imamo samo naznake za neke gradove i termine, ali još ništa konkretno. Važno je da smo krenuli, idemo polako, pa ćemo videti dokle ćemo stići,” zaključuje Petković.

 

Komentari