U Domu omladine Beograda najavljen koncert Femija Kutija 23. jula u Barutani

Femi Kuti danas je bio gost Doma omladine Beograda, gde se susreo sa predstavnicima medija povodom afrobit koncertnog spektakla koji publiku očekuje 23. jula od 21 čas u Barutani na Kalemegdanu. Jedan od najvećih živih afričkih muzičara, svakako najveća zvezda afrobita, višestruko “Grammy” nominovani, ambasador Unicefa, legendarni Femi Kuti nastupiće sa svojim čuvenim bendom “The Positive Force“.

Foto: Stanislav Milojković

 

Femi Kuti je istakao da je veoma uzbuđen što ima priliku da sa svojom grupom ponovo nastupa u Beogradu.

– Koncert će biti pun pozitivne energije i nadam se da će posetioci iskoristiti priliku da igraju i uživaju u muzici. Želim da ta pozitivna energija donese svima mir, zajedništvo, razumevanje, inspiraciju i sve druge stvari koje su nam toliko potrebne u današnjem svetu – rekao je Femi Kuti.

Femi Kuti, foto Stanislav Milojković

 

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Andrija Bojanić izrazio je zadovoljstvo što je ova institucija u prilici da organizuje koncert velikog umetnika i naglasio da su ovakvi koncerti dokaz koliko Grad Beograd vodi računa o kulturnim potrebama i sadržaju koji nudi Beograđanima.

Andrija Bojanić, foto Stanislav Milojković

 

Kuti u Beograd dolazi u pratnji svog velikog benda „The Positive Force” koji, kako muzički kritičari širom sveta kažu, čini da nastup izgleda kao tri šoua u jednom. Na mestu perkusioniste nastupaće i naš istaknuti muzičar Igor Vince, koji već više od jedne decenije nastupa i sarađuje sa Femijem Kutijem. Vince je naglasio da mu je velika čast što sarađuje sa ovim fantastičnim umetnikom nepresušne energije.

Igore Vince, foto Stanislav Milojković

 

Ulaznice za koncert Femija Kutija, koji Dom omladine Beograda i Binta Sound organizuju u Barutani, su u prodaji na Ticket Vision prodajnim mestima i onlajn, po ceni od 2000 RSD.

Beoinfo / DOB

 

Femi Kuti uoči koncerta u Barutani poručuje: “Beogradska publika nam je nedostajala!”

 

Komentari