TUTTI WORLD MUSIC ORCHESTRA NA 4. TODO MUNDO FESTIVALU

U okviru projekta Music as a tool in removing borders udruženje Tutti Srbija održaće internacionalni seminar svetske muzike, koji će biti krunisan koncertom na 4. Todo Mundo festivalu u Velikoj sali Doma omladine Beograda 25. aprila od 20 časova.

Učesnici  seminara i izvođači na koncertu su mladi i talentovani muzičari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije,Turske, Norveške i Palestine.

Sa njima će nastupiti i vrhunski muzičari: Helge Norbakken, Finn Gutormsen, Jovan Pavlović, Bajram Kafu Kinolli, Vasil Hadžimanov.

Vođa orkestra je Jovan Pavlović, beogradski harmonikaš koji već godinama živi i radi u Norveškoj, ali svoju inspiraciju nalazi u muzici Balkana.

Publika će imati priliku da čuje izvođenje tradicionalnih kompozicija koje učesnici seminara nose sa sobom iz svojih zemalja, a koje su upakovane u potpuno nove i neobične muzičke aranžmane.

Projekat “Music as a tool in removing borders” je podržan od strane ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.


Iste večeri, u drugom delu programa, publiku očekuje i folklorno-plesna predstava, etno koreokomedija AKUD Univerziteta u Beogradu “Branko Krsmanović” “Opa! Oro s ovoga sveta” u koreorežiji Mojce Horvat, koja nam nudi hipermoderan pogled na srpske narodne igre.


Cena ulaznica za drugo veče TODO MUNDO festivala je 400 dinara (ulaznica važi za oba programa), a u prodaji su na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže. U prodaji je i ograničen broj jedinstvenih kompleta ulaznica za sve koncerte na festivalu, po ceni od 1000 dinara!

 

Komentari