TransForma: Gusenica je Leptir

Prva humanitarna modna revija redizajnirane odeće u organizaciji Crvenog krsta Palilula i kreatorke IglaIgra.

Projekat “TransForma Života – Gusenica je Leptir” predstavlja spoj novih tendencija u dizajnu (reciklaža i oživljavanje neupotrebljenih predmeta) i novih reformi, inovacija u okviru tradicionalnog programa Crvenog krsta: naime neupotrebna vrednost odeće se pretvara u novac i tako stvara fond za rešavanje aktuelnih potreba.

Na prvoj redizajn modnoj reviji 22. 12. u Domu omladine Beograda biće prikazani unikatni redizajnirani odevni predmeti, nastali preradom polovne odeće u saradnji sa dizajnerkom IglaIgra TransForma. Svaka redizajnirana stvar ima svoj identitet, ime i životnu priču (prolazi kroz sve faze razvoja od gusenice do leptira), a zajedno povezane čine Celinu – Jedno i jezikom simbola upućuju na mogućnost promene jednog ljudskog života i njegovih okolnosti.

Nakon revije održaće se aukcija, na kojoj će posetioci moći da kupe odeću. Novac sakupljen aukcijskom prodajom ići će u humanitarne svrhe za kupovinu zimske obuće mališanima iz nehigijenskog naselja Mali Leskovac, uključenu u program Centra za integraciju mladih koji se bavi inkluzijom dece iz socijalno ugrozenih sredina u institucionalne okvire drzave. Na taj način će im se olakšati svakodnevni odlazak u vrtiće i škole u nepropustljivoj, toploj obući. Celokupna manifestacija bice pracena audio-vizuelnim programom.

Humanost se može ispoljavati na razne načine, a ovaj put je preuzela oblik TransForme: odeće, kvaliteta života, mogućnosti građanske inicijative.

Pozivamo Vas da prisustvujete manifestaciji, i učestvujete u TransFormaciji!

Za sve dodatne informacije pišite na palilula@redcross.org.rs Ili posetite FaceBook stranicu.

Komentari