“Ti pevaš glasno, a ja glasnije” najbolji film festivala IndieBelgrade 2023.

Festival američkog nezavisnog filma održan je, po deveti put za redom u organizaciji Doma omladine Beograda i uz podršku Grada Beograda i Ministarstva kulture Republike Srbije. Od 17. do 19. novembra 2023. tradicionalno je beogradskoj publici predstavio najnovija filmska ostvarenja sa uzbudljive, nezavisne scene u Americi. IndieBelgrade 2023. dodelio je nagradu za najbolji film devetog izdanja festivala filmu “Ti pevaš glasno, a ja glasnije” (You Sing Loud, I Sing Louder) rediteljke debitantkinje Eme Vestenberg.

 

Ovaj film osim bolne vivisekcije jednog naizgled zauvek pogrešnog odnosa otac – kćer u toku samo jednog putovanja, donosi lepotu i nadu pomirenja sa roditeljem što uvek znači i dostizanje mira sa samim sobom.

Sa vizuelne strane, moramo pohvaliti inovativan filmski jezik rediteljke, koji uspeva da vešto dočara unutrašnje turbulencije glavnih junaka.

Iako reditelja smatramo autorom filma kome se dodeljuje nagrada, ovoga puta izuzetno dodeljujemo ovu nagradu za zajednički rad i glavnoj glumici filma Klari MekGregor, kao i direktoru fotografije Kristoferu Ripliju, za njihovo autorstvo u ovom filmu.

Klara je inicijator projekta, ali je pre svega kao glumica, ostvarila jednu od onih uloga koju nikada nećemo zaboraviti. Njena izvedba ćerke -zavisnice je uloga jedne, sasvim sigurno, buduće zvezde.

Kristofer Ripli je debitant, ali već majstor boja i psihološke vizualizacije, što ovom delu donosi unificiranost – ideje, izvedbe i sublimiranog krajnjeg izvanrednog utiska.

Komentari