SUSRET PUBIKE SA RAJKOM GRLIĆEM

Pre početka filmskog programa, u okviru retrospektive posvećene Rajku Grliću, Dom omladine Beograda u subotu 04. maja od 16h organizuje susret publike sa ovim poznatim rediteljem. Razgovor vodi Ivan Ikić, reditelj.

U Sali na I spratu DOB-a, publika će imati jedinstvenu priliku da se sretne sa kultnim autorom koji je poznat po svojim zanimljivim i živim javnim nastupima, kao i da postavlja pitanja o njegovom radu i legendarnim filmovima, koji su oduvek bili izuzetno popularni i cenjeni kako kod široke publike, tako i kod stručne javnosti.

Retrospektiva počinje u subotu, 4. juna u 19h, izborom Grlićevih kratkih, retko viđenih filmova. Među njima je i diplomski film “Predgovor” (1971.), koji ni sam autor nije video od vremena studija. Jedno od deset najboljih jugoslovenskih ostvarenja po mišljenju mnogih kritičara, film “Samo jednom se ljubi”, koji slavi tridesetu godišnjicu, prikazuje se na svečanom otvaranju u subotu od 20h, uz prisustvo autora.

Do 07. juna, posetioci Doma omladine biće u prilici da pogledaju neke od kultnih Grlićevih ostvarenja, poput “U raljama života”, “Bravo maestro”, ali i njegove novije filmove: “Karaula”, “Novo, novo vrijeme” i druge.

Ulaznice za retrospektivu filmova Rajka Grlića od 01. juna biće u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 200 dinara za pojedinačnu projekciju.

Retrospektiva jednog od najpoznatijih reditelja regiona organizovana je u saradnji sa Zajednicom Hrvata Beograda “Tin Ujević”.

Komentari