SREĆNI PRAZNICI!

Dom omladine Beograda svojoj publici, poslovnim partnerima i saradnicima, i svim građanima Beograda i Srbije želi srećnu i uspešnu Novu 2015. godinu i predstojeće praznike.
Koristimo priliku da obavestimo javnost da je ustanova kulture i obrazovanja Dom omladine Beograda, tokom 2014. godine pozitivno poslovala i sa uspehom realizovala rekordnih više od 2000 programa, namenjenih prevashodno mladima – učenicima i studentima. Posebno bogat je bio besplatan obrazovni program u okviru kojeg je održana 441 radionica.

Prethodna godina bila je u znaku dva velika i važna jubileja za našu kuću: 50 godina rada Doma omladine Beograda i 30. Beogradskog džez festivala. Pola decenije postojanja obeležili smo nizom besplatnih programa i manifestacija, a mišljenje stručne i široke javnosti svrstalo je jubilarno izdanje Beogradskog džez festivala u najbolje i najuspešnije u poslednjih 20 godina. Dom omladine Beograda je posebnim programima učestvovao i u obeležavanju 70 godina od oslobođenja Beograda.

U godini koju su obeležile poplave organizovali smo najveći pop-rok događaj ”Noć za pomoć” zajedno sa Crvenim krstom Srbije, koncertnom agencijom Long Plej i MTV-jem kao partnerima, za šta smo dobili i dva posebna priznanja – godišnju nagradu časopisa ”Helou” i posebno priznanje za humanitarni rad Udruženja za tržišne komunikacije Srbije UEPS.

Posebno smo ponosni na otvaranje IT kutka, besplatnog obrazovnog centra namenjenog mladima, koji je od februara funkcionisao u test-fazi, a u decembru je otvoren u punom sjaju i sa najsavremenijom opremom: Epl Mekintoš računarima, 3D štampačem, 3D skenerom… U IT kutku smo tokom 2014. godine organizovali 101 besplatnu radionicu iz oblasti informacionih tehnologija, nauke, elektronike, novih medija i digitalnih umetnosti.

Muzički, filmski, tribinski, likovni, edukativni i pozorišni programi koji predstavljaju redovnu programsku ponudu Doma omladine Beograda odvijaju se od jutarnjih do kasnih večernih sati, jer je ovo ustanova koja nikad ne spava.

U narednu godinu ulazimo spremni za organizaciju i realizaciju još kvalitetnijih i raznovrsnijih programa.

 

Komentari